HomeRSIstočna IlidžaСлава Града грађане...

Слава Града грађане Источног Сарајева коштала 42.000 КМ

Градска управа Града за трошкове прославе крсне славе ове године утрошила је чак 42.000 КМ из буџета града што је бившој управи било довољно да прослави чак четири крсне славе за исти износ средстава.

Ипак, требали би имати у виду да се слава Града Свети Петар Зимоњић ове године по први пут обиљежила у свим градским општинама, а поред свечаног ручка у ресторану на Јахорини, на Палама је уприличен и концерт једног од естрадних умјетника.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић не види ништа спорно у износу издвојеном за прославу крсне славе напомињући да је сваки рачун уредно доставио.

У свим општинама смо нешто радили, организовали смо концерт и радићемо у идућим годинама још више”, наглашава Ћосић.

Опозиција се пита како се утрошио тај новац, и ко је све присуствовао слави.

Сматрамо да је то превише, а у исто вријеме на сједници имамо захтјев Хуманитарног удружења ‘Оплемени срце’ које храни 59 социјално угрожених породица са подручја општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево којима су потребна та средства”, каже Предраг Шаровић одброник СДС-а у Скупштини града Источно Сарајево.

Осим тога, градска управа је за поклоне издвојила 14.000 КМ, за пријеме и манифестације 35.000КМ, а за трошкове на основу репрезентације 17.000 КМ.

Буџетска резерва повећана је за чак 130 хиљада марака.

Аутор: Сања Васковић

Nastavite čitati:

Po uzoru na republičku i lokalnu vlast u Banjaluci: Ćosićeve mahinacije sa Zakonom o javnim nabavkama

Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva, je po uzoru na izgradnju teniske arene za potrebe “Srpska open” u Banjaluci, većinu ovlaštenja oko izgradnje memorijalnog kompleksa posvećenog stradalim Srbima Sarajevsko-romanijske regije prebacio na boračku organizaciju. Sve kako bi zaobišao Zakon o...

PRIVREDA UNIŠTENA: Od izgradnje zgrada u Istočnom Novom Sarajevu korist imaju samo investitori

Načelnik Istočnog Novog Sarajeva Jovan Katić produžena je ruka vladajućih koji odlukama pogoduju investitorima koji grade stambene objekte na prostoru ove opštine. Nezakonite izmjene regulacionih planova, nedovršeni projekti, tenderi prijateljskim firmama, netransparentnost te obračuni sa onim koji su se...

Opština Pale i Grad Istočno Sarajevo duguju stipendije studentima

Problem sa kojim se susreće veliki broj studenata u Istočnom Sarajevu je neredovno plaćanje stipendija. Nije rijedak slučaj ni...