HomeRSIstočna IlidžaGrad Istočno Sarajevo...

Grad Istočno Sarajevo pred izbore izdvaja sredstva za Aleternativnu televiziju

Rebalansom budžeta Grada Istočno Sarajevo povećano je izdvajanja za medije iz budžeta Grada sa pet na 20 hiljada maraka.

 

Sam gradonačelnik Ćosić za skupštinskom govornicom rekao da je nema problem otvoreno da kaže da su sredstva izdvojena za ATV.

 

Pitali smo gradonačelnika zbog čega se u izbornoj godini sredstva svih građana Istočnog Sarajeva izdvajaju za komercijalnu televiziju sa sjedištem u Banjoj Luci, umjesto za Gradsku RTV IS koja svakako ima određene finansijske probleme.

 

 

Mi se trudimo da podržavamo našu gradsku RTV, ali kao gradska uprava imamo obavezu da sarađujemo sa drugim medijskim servisima, to činimo neću reći nerado, ali činimo zato što moramo, jer smatramo da je samo komercijalno poslovanje uslovljeno principom davanja zauzvrat koji se dobivaju određene vrste promotivnih segmenata vezanih za grad”, priznao je gradonačelnik i napomenuo da je prošla vlast podrzavala finansijski BN, i da je to je politika jednog rukovodstva ovo drugog.

 

Osim toga, budžetom su predviđena povećana izdavanja za neprofitne organizacije, NVO sektor, samo nam gradonačelnik nije konkretno rekao o kojim organizacijama je riječ, s obzirom da NVO sektor nije dominantan u ovom gradu.

 

Još nismo donijeli odluku o raspodjeli finansijskih sredstava” rekao je gradonačelnik i dodao da će sve biti transparentno prilikom dodjele sredstava.

 

Bitno je napomenuti da u Istočnom Sarajevu postoje i drugi mediji koji ne mogu dobiti sredstva ako nisu bliski ovoj ili onoj vlasti, tako da je pitanje slobode medija i nezavisnog novinarstva u Gradu Istočno Sarajevo upitno, odnosno pritisci na nezavisno i kritičko novinarstvo su sve veći što su svjedočili i novinari našeg portala kada su bili žrtve verbalnih napada gradonačelnika Ljubiše Ćosića, ali i načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo Jovana Katića.

 

Autor: Redakcija

Nastavite čitati:

Po uzoru na republičku i lokalnu vlast u Banjaluci: Ćosićeve mahinacije sa Zakonom o javnim nabavkama

Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva, je po uzoru na izgradnju teniske arene za potrebe “Srpska open” u Banjaluci, većinu ovlaštenja oko izgradnje memorijalnog kompleksa posvećenog stradalim Srbima Sarajevsko-romanijske regije prebacio na boračku organizaciju. Sve kako bi zaobišao Zakon o...

PRIVREDA UNIŠTENA: Od izgradnje zgrada u Istočnom Novom Sarajevu korist imaju samo investitori

Načelnik Istočnog Novog Sarajeva Jovan Katić produžena je ruka vladajućih koji odlukama pogoduju investitorima koji grade stambene objekte na prostoru ove opštine. Nezakonite izmjene regulacionih planova, nedovršeni projekti, tenderi prijateljskim firmama, netransparentnost te obračuni sa onim koji su se...

Opština Pale i Grad Istočno Sarajevo duguju stipendije studentima

Problem sa kojim se susreće veliki broj studenata u Istočnom Sarajevu je neredovno plaćanje stipendija. Nije rijedak slučaj ni...