HomeRSIstočna Ilidža“PROINŽINJERINGU” DOO 250.000...

“PROINŽINJERINGU” DOO 250.000 KM za radove na ugradnji rasvjete Han Derventa- Pale

U aprilu ove godine Grad Istočno Sarajevo raspisao je javnu nabavku za ugradnju javne rasvjete na dionici magistralnog puta Han Derventa- Pale. Vrijednost nabavke procijenjena je na 213 675 KM bez PDV-a, odnosno 249 999 KM sa PDV-om.

 

Piše: Sanja Vasković

 

Nakon što je Kancelarija za razmatranje žalbi odbacila žalbu firme “Erding” doo Živinice na tendersku dokumentaciju, otvoreni postupak je nastavljen.

 

Na tender su pristigle četiri ponude, a nakon e- aukcije po konačnoj rang listi prvoplasirani ponuđač je “Proinžinjering” doo Istočno Sarajevo sa cijenom od 213 247 KM bez odnosno 249 498 KM sa PDV-om. 

 

“Komisija je jednoglasno dala preporuku gradonačelniku da ugovor o nabavci radova ugradnje javne rasvjete na dionici magistralni put Han Derventa- Pale dodijeli prvoplasiranom ponuđaču ‘Proinžinjering’ DOO Istočno Sarajevo”, stoji u Odluci o dodjeli ugovora.

 

 

Podsjećamo, ova firma često dobija tendere prvenstveno od Grada Istočno Sarajevo, odnosno gradonačelnika Ljubiše Ćosića, tako su iza sebe na e- aukciji ostavili firmu “Nexen” Banja Luka, te firmu “2M Grupa i MIG Elektro” koje nikada nisu sarađivale sa Gradom, dok ponuda firme iz Doboja nike bila prihvatljiva.

 

Kao što je naš portal ranije pisao firma “Proinžinjering” doo zajedno sa firmom “UNIOTEC” Istočno Sarajevo gradi Park velikana srpskog zdravstva u krugu bolnice Srbija vrijednosti 600.000 KM. Gradonačelnik je svojevremeno priznao je se radi o njegovim prijateljima, te brigu za odlazak medicinskog kadra proglasio nenadležnošću Grada. Iako formalno nije, postoje prioritetniji projekti u koje je potrebno ulagati da bi se zadržali kadrovi i omogućio lakši život stanovnicima Istočnog Sarajeva.

 

Interesantno je kako je ova firma prije par godina, od kada je gradonačelnik Ljubiša Ćosić počela dobijati poslove od Grada, prije svega direktnim sporazumima do 6 000 KM gdje nije potrebno raspisivati javnu nabavku. Za tri godine od Grada su dobili oko 736. 000 KM.

Nastavite čitati:

Po uzoru na republičku i lokalnu vlast u Banjaluci: Ćosićeve mahinacije sa Zakonom o javnim nabavkama

Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva, je po uzoru na izgradnju teniske arene za potrebe “Srpska open” u Banjaluci, većinu ovlaštenja oko izgradnje memorijalnog kompleksa posvećenog stradalim Srbima Sarajevsko-romanijske regije prebacio na boračku organizaciju. Sve kako bi zaobišao Zakon o...

PRIVREDA UNIŠTENA: Od izgradnje zgrada u Istočnom Novom Sarajevu korist imaju samo investitori

Načelnik Istočnog Novog Sarajeva Jovan Katić produžena je ruka vladajućih koji odlukama pogoduju investitorima koji grade stambene objekte na prostoru ove opštine. Nezakonite izmjene regulacionih planova, nedovršeni projekti, tenderi prijateljskim firmama, netransparentnost te obračuni sa onim koji su se...

Opština Pale i Grad Istočno Sarajevo duguju stipendije studentima

Problem sa kojim se susreće veliki broj studenata u Istočnom Sarajevu je neredovno plaćanje stipendija. Nije rijedak slučaj ni...