HomeRSIstočna IlidžaIzabrano novo rukovodstvo...

Izabrano novo rukovodstvo Grada Istočno Sarajevo

Pet mjeseci nakon izbora formiran je novi saziv gradskog parlamenta grada Istočno Sarajevo.

Nakon stranačkih previranja, odlaganja sjednica pojedinih skupština opština u sastavu grada koje delegiraju odbornike za gradsku skupštinu i nagovještaja kupovine odbornika, danas je održana konstitutivna sjednica na kojoj je izabrano novo rukovodstvo Grada.

Nakon što je 31 odbornik položio zakletvu za predsjednika skupštine Grada izabran je Branko Koroman (SNSD) iz Pala.

Funkciju potpredsjednika naredne četiri godine obavljaće Zoran Trapara (Ujedninjena Srpska). Gradonačelnika Ljubišu Ćosića zamjenjivaće Slobodan Amović, kadar DEMOS-a iz Sokoca.

Novi predsjednika Skupštine Grada Branko Koroman pozvao je odbornike da zajednički doprinesu izgradnji Istočnog Sarajeva, uvažavajući sve specifičnosti ovoga grada.

 “Definitivno je potrebna integracija svih ljudi na istom zadatku da se borimo za razvoj i bolji život građana Istočnog Sarajeva“, izjavio je Koroman.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić čestitao je svim izabranim odbornicima sa željom da zajednički rade za dobro svih građana.

“Siguran sam da će skupštinska služba zajedno sa gradskom upravom pokazati jednu sinergiju i da ćemo i te kako dobro sarađivati i pokazati da predsjednik skupštine i gradonačelnik funkcionišu kao jedan tim“, izjavio je Ćosić novinarima.

Šef kluba odbornika najjače opozicione partije u novom sazivu gradskog parlamenta SDS Goran Šehovac istakao je da je skupštinska većina predvođena SNSD-om, kako navodi, neprirodna.

Svi znate kako je sastavljena ova skupštinska većina, da je to jedna opšta pijaca! Imate situaciju da pojedini odbornici u nekim opštinama imaju većinu sa nama, a ovdje funkcionišu sa SNSD-om “, izjavio je Šehovac ujedno napominjući da je nova skupštinska većina formirana kupovinom odbornika.

Nakon što su razriješeni dužnosti dosadašnji načelnici odjeljenja u Gradu Istočno Sarajevo, na prijedlog gradonačelnika, izabrani su novi vršioci dužnosti.

Za v.d. načelnika Odjeljenja za finansije izabrana je Marina Mičić iz Istočnog Novog Sarajeva.

Za v.d. načelnika Odjeljenja za opštu upravu izabran je Nikola Vujičić iz Istočne Ilidže.

Novi v.d. načelnika Odjeljenja za inspekcijske poslove je Ratko Đurović iz Sokoca.

Novi v.d. načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti je Ljiljana Lizdek iz Pala.

Autor: Sanja Vasković

Nastavite čitati:

Po uzoru na republičku i lokalnu vlast u Banjaluci: Ćosićeve mahinacije sa Zakonom o javnim nabavkama

Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva, je po uzoru na izgradnju teniske arene za potrebe “Srpska open” u Banjaluci, većinu ovlaštenja oko izgradnje memorijalnog kompleksa posvećenog stradalim Srbima Sarajevsko-romanijske regije prebacio na boračku organizaciju. Sve kako bi zaobišao Zakon o...

PRIVREDA UNIŠTENA: Od izgradnje zgrada u Istočnom Novom Sarajevu korist imaju samo investitori

Načelnik Istočnog Novog Sarajeva Jovan Katić produžena je ruka vladajućih koji odlukama pogoduju investitorima koji grade stambene objekte na prostoru ove opštine. Nezakonite izmjene regulacionih planova, nedovršeni projekti, tenderi prijateljskim firmama, netransparentnost te obračuni sa onim koji su se...

Opština Pale i Grad Istočno Sarajevo duguju stipendije studentima

Problem sa kojim se susreće veliki broj studenata u Istočnom Sarajevu je neredovno plaćanje stipendija. Nije rijedak slučaj ni...