HomeRSIstočna IlidžaGrad Istočno Sarajevo-...

Grad Istočno Sarajevo- novac RTRS-u umjesto gradskoj televiziji

Grad Istočno Sarajevo donio je Odluku o dodjeljivanju ugovora za vršenje produkcijskih usluga ponuđaču JP “Radio- televizija Republike Srpske” Banja Luka za realizovanje emisije “Karavan vikend jutro” koja je emitovana iz Istočnog Sarajeva.

Vrijednost usluge je 2.925,00 KM sa PDV-om. U Odluci se navodi da je odabir ponuđača izvršen nakon istraživanja tržišta, saznanja o gledanosti, pokrivenosi signala i posjedovanju vlastite produkcije. Istraživanje tržišta vršeno je pretragom rejtinga na društvenim mrežama (?!)

Postavlja se pitanje zbog čega gradonačelnik Ljubiša Ćosić pored televizije koja je u vlasništvu Grada i koja takođe ima sopstvenu produkciju, novac iz budžeta daje RTRS-u koji je javni servis koji se finansira novcem svih građana Republike Srpske, pa i onih iz Istočnog Sarajeva.

Na Prvoj redovnoj sjednici Skupštine Grada Istočno Sarajevo na kojoj je imenovan vršilac dužnosti direktora JP “Gradska-radio televizija” Nataša Bogdanović- Trifković gradonačelnik je predložio ukidanje određenog dijela finansijskih sredstava ovoj televiziji kako bi ih motivisao da izađu na tržište.

Ovom Odlukom nastavljena je praksa da Grad Istočno Sarajevo novac građana Republike Srpske daje privatnim televizijama kao što je to bio slučaj sa BN televizijom u mandatu gradonačelnika Nenada Vukovića i sada kada gradonačelnik Ljubiša Ćosić umjesto gradskoj televiziji novac daje javnom servisu Republike Srpske koji svakako ubire novac građana Istočnog Sarajeva. Ovom Odlukom opstanak i volja vlasti da održi novoosnovanu Radio- televiziju Istočno Sarajevo dovedeni su u pitanje.

Autor: Sanja Vasković

Nastavite čitati:

Po uzoru na republičku i lokalnu vlast u Banjaluci: Ćosićeve mahinacije sa Zakonom o javnim nabavkama

Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva, je po uzoru na izgradnju teniske arene za potrebe “Srpska open” u Banjaluci, većinu ovlaštenja oko izgradnje memorijalnog kompleksa posvećenog stradalim Srbima Sarajevsko-romanijske regije prebacio na boračku organizaciju. Sve kako bi zaobišao Zakon o...

PRIVREDA UNIŠTENA: Od izgradnje zgrada u Istočnom Novom Sarajevu korist imaju samo investitori

Načelnik Istočnog Novog Sarajeva Jovan Katić produžena je ruka vladajućih koji odlukama pogoduju investitorima koji grade stambene objekte na prostoru ove opštine. Nezakonite izmjene regulacionih planova, nedovršeni projekti, tenderi prijateljskim firmama, netransparentnost te obračuni sa onim koji su se...

Opština Pale i Grad Istočno Sarajevo duguju stipendije studentima

Problem sa kojim se susreće veliki broj studenata u Istočnom Sarajevu je neredovno plaćanje stipendija. Nije rijedak slučaj ni...