HomeRSIstočna IlidžaСтановници Војковића- Крупца...

Становници Војковића- Крупца чекају на изградњу фекалног колектора

Становници насеља Војковићи- Купац на подручју општине Источна Илиџа, иако представљају густо насељене централне дијелове општине, годинама чекају на изградњу фекалног колектора на подручју ове општине.

Са реализацијом пројекта изградње главног фекалног колектора у насељу Војковићи – Крупац, у дужини од 1.7 километара почело се још 2017. године, а процијењена вриједност инвестиције износи 800.000 КМ, наведено је на страници општине Источна Илиџа.

Прва фаза обухватила је изградњу пумпне станице и потисног вода у насељу Блаца. У другој фази дошло је до израде главног колектора Блаца – Шешлије – ОШ Војковићи, а пројекат је, једним дијелом, финансиран од стране Министарства спољне трговине и економских односа БиХ. Трећа фаза овог пројекта би се односила на изградњу фекалног колектора у насељу Војковићи – Крупац, чиме би се обезбиједило да комплетно насеље до краја индустријске зоне добије могућност прикључка на канализациону мрежу.

Оно што је специфично јесте да је привлачење инвеститора на подручју индустријске зоне отежано проблемима недостатка фекалног колектора, грађани муку муче годинама, из сопствених средстава плаћају чишћење фекалија, дом уједно уредно плаћају Комуналну накнаду Граду Источно Сарајево.

За добијање новчаних средства за завршетак пројекта општина Источна Илиџа аплицирале је Министарству финансија Владе Републике Српске.

 

Nastavite čitati:

Po uzoru na republičku i lokalnu vlast u Banjaluci: Ćosićeve mahinacije sa Zakonom o javnim nabavkama

Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva, je po uzoru na izgradnju teniske arene za potrebe “Srpska open” u Banjaluci, većinu ovlaštenja oko izgradnje memorijalnog kompleksa posvećenog stradalim Srbima Sarajevsko-romanijske regije prebacio na boračku organizaciju. Sve kako bi zaobišao Zakon o...

PRIVREDA UNIŠTENA: Od izgradnje zgrada u Istočnom Novom Sarajevu korist imaju samo investitori

Načelnik Istočnog Novog Sarajeva Jovan Katić produžena je ruka vladajućih koji odlukama pogoduju investitorima koji grade stambene objekte na prostoru ove opštine. Nezakonite izmjene regulacionih planova, nedovršeni projekti, tenderi prijateljskim firmama, netransparentnost te obračuni sa onim koji su se...

Opština Pale i Grad Istočno Sarajevo duguju stipendije studentima

Problem sa kojim se susreće veliki broj studenata u Istočnom Sarajevu je neredovno plaćanje stipendija. Nije rijedak slučaj ni...