HomeRSIstočno Novo SarajevoПосјечена стабла у...

Посјечена стабла у парку “Сунце”- омакло се радницима?

Општина Источно Ново Сарајево посљедњих десетак година представља велико градилиште, углавном стамбено- пословних објеката. Међутим, у недостатку парцела за градњу, нове су омогућене измјенама регулационог плана, па је тако дио парка “Сунце”, једине природне оазе у центру општине, планиран за изградњу стамбених зграда.

Иако су надлежни, односно тадашњи начелник Општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић, када су грађани у организацији Актива младих СДС- а потписивали петицију о очувању парка јасно рекли да ниједно дрво неће бити посјечено- двије године касније, истина је нешто другачија.

На Осмој редовној сједници Скупштине општине Источно Ново Сарајево садашњи начелник Јован Катић током дискусије признао је да је измјена регулационог плана везана за парк ипак подразумијевала сјечу три стабла, али новонастала ситуација гдје их је посјечено најмање 13, изненадила је и надлежне.

Катић је рекао да је за уништавање парка односно прекомјерни сјечу стабала одговорна фирма извођач радова, односно фирма “Марвел” у власништву Саве Лаловића, некадашњег кандидата СНСД-а на изборима.

Начелник је колеге одборнике упознао са тим да је овај случај пријавио надлежним службама, односно комуналној полицији, еколошким инспекторима, Шумама Српске и другим. Између осталог, начелник каже да је у директном разговору са власником фирме добио одговор да радници приликом припреме земљишта нису пазили, односно “омакло им се”.

Да ли ће за уништавање парка неко одговарати или ће, као и обично све остати мртво слово на папиру остаје да се види у наредном периоду.

Аутор: Сања Васковић

Nastavite čitati:

Po uzoru na republičku i lokalnu vlast u Banjaluci: Ćosićeve mahinacije sa Zakonom o javnim nabavkama

Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva, je po uzoru na izgradnju teniske arene za potrebe “Srpska open” u Banjaluci, većinu ovlaštenja oko izgradnje memorijalnog kompleksa posvećenog stradalim Srbima Sarajevsko-romanijske regije prebacio na boračku organizaciju. Sve kako bi zaobišao Zakon o...

PRIVREDA UNIŠTENA: Od izgradnje zgrada u Istočnom Novom Sarajevu korist imaju samo investitori

Načelnik Istočnog Novog Sarajeva Jovan Katić produžena je ruka vladajućih koji odlukama pogoduju investitorima koji grade stambene objekte na prostoru ove opštine. Nezakonite izmjene regulacionih planova, nedovršeni projekti, tenderi prijateljskim firmama, netransparentnost te obračuni sa onim koji su se...

Opština Pale i Grad Istočno Sarajevo duguju stipendije studentima

Problem sa kojim se susreće veliki broj studenata u Istočnom Sarajevu je neredovno plaćanje stipendija. Nije rijedak slučaj ni...