HomeRSIstočno Novo SarajevoZapošljavanje pripravnika u...

Zapošljavanje pripravnika u IS- prednjače opštine Pale i Istočno Novo Sarajevo

Zavod za zapošljavanje Republike Srpske većinu novca namjenjenog za zapošljavanje pripravnika sa visokom stručnom spremom i ove godine će podijeliti načelnicima i gradonačelnicima koji pripadaju SNSD-u, objavio je portal Capital u maju ove godine.

 

U raspodjeli novca prednjače gradovi na čijem čelu se nalaze SNSD načelnici kao što su Rogatica, Zvornik, Modriča, Nevesinje i drugi.

 

Među njima je i Grad Istočno Sarajevo kojem su ove godine odobrena sredstva za devet pripravnika, plus jedan koji će bit zaposlen u Turističkoj organizaciji “Jahorina” i troje u Matičnoj biblioteci  koji su u nadležnosti Grada.

 

Dio spiska odobrenih sredstava

 

Rekordnih 15 pripravnika biće zaposleno u Zavodu za zapošljavanje na Palama, 13 će primiti Republička uprava civilne zaštite čije je sjedište na području opštine Istočno Novo Sarajevo kao i sjedište Okružnog suda koji će dobiti sredstva za podršku zapošljavanju dva nova pripravnika.

 

Dom za starija lica u Istočnom Sarajevu imaće šest novih pripravnika, koliko i vrtić “Patrijarh Pavle” Istočno Novo Sarajevo i “Vodovod i kanalizacija” sa sjedištem u ovoj opštine, preduzeće od ranije poznato po prekomjernom zapošljavanju, dok će Vodovod Pale imati tri pripravnika.

 

Kulturnom centru Istočno Sarajevo odobrena su sredstva za četiri pripravnika, koliko i Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, dok će za jednog manje biti u JZU “Bolnica Srbija”. SRC “Slavija” koja posluje s gubitkom ima troje pripravnika, koliko i  “Elektrodistribucija” u Lukavici.

 

Kada je riječ o opštinama, prednjači opština Istočno Novo Sarajevo sa sedam pripravnika, Pale četiri dok je opštini Istočna Ilidža odobren samo jedan pripravnik.

 

U studentskim centrima u Lukavici i Palama biće zaposlena po dva pripravnika sa visokom stručnom spremom.

 

Kada je riječ o obrazovanju sredstva su odobrena OŠ “Pale”- 4, OŠ “Srbija”- 3, OŠ “Mokro”-2, Srednjoškolski centar Pale- 2.

 

Na Palama su još odobrena sredstva za Centar za socijalni rad Pale- 3, “Komunalno” AD- 4, Narodna biblioteka Pale- 3, OC “Jahorina” Pale- 5, Kulturno- sportski centar Pale- 3, Toplane Pale- 1, Elektrodistribucija Pale čak 10, Gradska RTV- 2, Kinoteka RS Pale- 2, JU Dom zdravlja Pale 2.

 

Kada je riječ o javnim ustanovama i preduzećima sa područja opštine Istočna Ilidža sredstva su odbrena Uslužnom servisu i komunalnom preduzeću “KOMIL” za po jednog pripravnika.

Nastavite čitati:

Po uzoru na republičku i lokalnu vlast u Banjaluci: Ćosićeve mahinacije sa Zakonom o javnim nabavkama

Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva, je po uzoru na izgradnju teniske arene za potrebe “Srpska open” u Banjaluci, većinu ovlaštenja oko izgradnje memorijalnog kompleksa posvećenog stradalim Srbima Sarajevsko-romanijske regije prebacio na boračku organizaciju. Sve kako bi zaobišao Zakon o...

PRIVREDA UNIŠTENA: Od izgradnje zgrada u Istočnom Novom Sarajevu korist imaju samo investitori

Načelnik Istočnog Novog Sarajeva Jovan Katić produžena je ruka vladajućih koji odlukama pogoduju investitorima koji grade stambene objekte na prostoru ove opštine. Nezakonite izmjene regulacionih planova, nedovršeni projekti, tenderi prijateljskim firmama, netransparentnost te obračuni sa onim koji su se...

Opština Pale i Grad Istočno Sarajevo duguju stipendije studentima

Problem sa kojim se susreće veliki broj studenata u Istočnom Sarajevu je neredovno plaćanje stipendija. Nije rijedak slučaj ni...