HomedirektNovi milion maraka...

Novi milion maraka za popločavanje Starog grada u Trebinju

Grad Trebinje traži izvođača radova za petu fazu projekta popločavanje Starog grada i u ovoj godini za to planira da izdvoji oko milion maraka.

Popločavanje Starog grada u Trebinju
Foto: Direkt

Naime, početkom ove godine Grad Trebinje raspisao je tender za izbor izvođača radova za poslove popločavanja Starog grada u iznosu od 940.171 marku bez PDV-a. To je milion i 100 hiljada maraka sa PDV-om, koliko je Grad Trebinje u budžetu, u planu kapitalnih ulaganja za 2024. godinu, za ove namjene i planirao da utroši.
Najboljeg ponuđača Grad traži otvorenim postupkom i sa njim planira da sklopi okvirni sporazum na godinu dana.

Da bi dobio ovaj milionski posao ponuđač će, prema tenderskoj dokumentaciji, morati da priloži dokaze o tome da je u prethodnih pet godina, ili od osnivanja, već imao najmanje jedan realizovan sličan ugovor, najmanje zbirne vrijednosti 940.000 maraka. To znači, kako je pojašnjeno, da je ponuđač bio angažovan na radovima na sanaciji, rekonstrukciji ili revitalizaciji objekata označenih kao kulturno dobro koji uživaju najviši stepen zaštite Republičkog zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa Republike Srpske.

Takođe, firma koju Grad Trebinje traži mora da ima najmanje jednog diplomiranog inženjera građevine i to smjera sanacije građevinskih objekata, sa validnom licencom nadležnog ministarstva.

Trebinjska firma „Porobić“ bila je izvođač radova na prethodnim fazama ovog projekta, pa ne treba iznenaditi ako bude i u petoj fazi.

Četvrta faza, prema podacima Portala javnih nabavki, koštala je oko 643.000 maraka bez PDV-a, treća 523.000, dok je druga faza koštala oko 170.000 maraka bez PDV-a.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tokom svoje posjete Trebinju 2018. godine za trebinjski Stari grad obećao je dva miliona evra.

Stari grad Trebinje
Foto: Direkt

Izrada projekta za Stari grad u Trebinju koštala je oko 28.000 maraka, a posao je tokom 2019. godine sklopljen sa Institutom za građevinarstvom „IG“ Banjaluka.

Prema javno dostupnim podacima, firma „Kontura“ radila je projekat popločavanja Starog grada koji je koštao oko 4.300 maraka.

Posao izrade urbanističko-tehničkih uslova za hendek oko Starog grada plaćen je oko 6.000 maraka Javnoj ustanovi Institut za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju RS. Revizija projekta hendeka oko Starog grada, tokom 2021. godine, koštala je 1.300 maraka.

Prijedlogom budžeta grada Trebinja u ovoj godini će i za rekonstrukciju ljetnog kina u Starom gradu biti izdvojeno 100.000 maraka.

Nastavite čitati:

TREBINJE: Afere vlasti u medijskim napisima i u ladicama tužilaštva

Posljednji četvorogodišnji mandat aktuelne gradske vlasti u Trebinju obilježile su brojne afere, neke od njih završile su na sudu, neke u vidu krivičnih prijava čekaju svoj red u ladicama Okružnog javnog tužilaštva u ovom gradu. Neke su samo ostale...

KORAĆEV “APIS” JEDINI PONUĐAČ: Porodična firma SNSD-ovog odborničkog kandidata dobila milionski posao na izgradnji bolnice u Trebinju

Preduzeće „Apis“ iz Trebinja dobilo je posao infrastrukturnog opremanja nove bolnice u ovom gradu, čija je vrijednost gotovo milion maraka bez PDV-a. U pitanju je porodična firma SNSD-ovog kandidata za odbornika na predstojećim lokalnim izborima Nikole Koraća. 

NENAJAVLJENA SEČA STABALA U CENTRU GRADA: U Gacku na kaubojski način

Bez obaveštenja javnosti, juče ujutru je blokirana glavna ulica u Gacku. Iz kamiona su izašli radnici naoružani motornim testerama i počeli da obaraju stabla. Građani su bespomoćno, sa užasom u očima, posmatrali ubistvo drveća.