HomeRSIstočno Novo SarajevoNačelnik Katić ne...

Načelnik Katić ne odustaje- ko ostvaruje prihod u Istočnom Novom Sarajevu treba i da plaća parking

Prošlo je nešto više od tri mjeseca od kada je Odlukom Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo pet parkinga sa područja ove lokalne zajednice dato u zakup privatnoj firmi. Pod kojim uslovima i na koji vremenski period, građani ove opštine nikada nisu saznali s obzirom da se podaci, odnosno ugovor sa privatnom firmom “Park.king” doo, kao i zapisnik sa licitacije koje su i naši novinari uredno tražili, kriju od očiju javnosti. 

 

S obzirom da su navedeni parkinzi skoro svakodnevno prazni, a slobodno parking mjesto teško naći zbog velikog broja stanara koji žive u zgradama koje većinom i nemaju zakonski broj parking mjesta, jasno je da građani bojkotuju naplatu parkinga.

 

 

Bez obzira na to, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo, Jovan Katić ne odustaje od namjere da parking izgrađen novcem svih građana, naplaćuje, umjesto da ustupi njima, ili barem da novac ide u budžet opštine, s obzirom da cifra koju je načelnik iznio u javnost o nekih 200.000 KM na godišnjem nivou koji navodno idu od zakupa parkinga u budžet opštine,  nije potvrđena.

 

 

Na protekloj sjednici Skupštine opštine opozicioni odbornik Natko Sužuka predložio je načelniku da povuče Odluku o naplati parkinga.

 

 

“Razmislite o tome da već na narednoj sjednici predložite povlačenje same odluke koliko god to nosilo sa sobom određene konsekvence, neki dug prema ljudima, kojima je dat parking za raspolaganje na naplatu, mislim da svi smo ljudi, svi imamo pravo da pogriješimo, mi smo upozoravali da je to bila greška, ispostavilo se da je greška”, rekao je Sudžuka na skupštini.

 

Načelnik Katić tvrdi da naplata parkinga nije greška iako postoje određeni problemi koje će,  kako kaže, u hodu riješiti.

 

Načelnik je istakao da smatra da oni koji dolaze u Istočno Novo Sarajevo, gdje ostvaruju prihod, zauzimaju radna mjesta, po raznim institucijama koje gravitiraju ka parkingu na Trgu Srbija, trebaju i moraju da plate parking kartu kad dođu na posao, i naglasio da kao načelnik stoji iza svake odluke.

 

Iako je za one koji rade u republičkim institucijama cijena mjesečne karte nešto niža u odnosu na prosječne građane.

 

Odbornik Stefan Ignjatović kritikovao je načelnika jer mu nisu dostavljeni dokumenti o vlasniku parkingu servisa koje je tražio.

 

Podsjećamo, SPIN info prvi je pisao o zakupu javnog parkinga od strane privatne firme.

 

Javnosti ostaje napoznato na osnovu čega je novoosnovana firma bez prihoda i zaposlenih radnika tada pobjednik licitacije, i na osnovu čega će bolje upravljati javnim parkiralištima od nadležnog komunalnog preduzeća koje je do sada obavljalo taj posao.

 

Autor: Sanja Vasković

Nastavite čitati:

Po uzoru na republičku i lokalnu vlast u Banjaluci: Ćosićeve mahinacije sa Zakonom o javnim nabavkama

Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva, je po uzoru na izgradnju teniske arene za potrebe “Srpska open” u Banjaluci, većinu ovlaštenja oko izgradnje memorijalnog kompleksa posvećenog stradalim Srbima Sarajevsko-romanijske regije prebacio na boračku organizaciju. Sve kako bi zaobišao Zakon o...

PRIVREDA UNIŠTENA: Od izgradnje zgrada u Istočnom Novom Sarajevu korist imaju samo investitori

Načelnik Istočnog Novog Sarajeva Jovan Katić produžena je ruka vladajućih koji odlukama pogoduju investitorima koji grade stambene objekte na prostoru ove opštine. Nezakonite izmjene regulacionih planova, nedovršeni projekti, tenderi prijateljskim firmama, netransparentnost te obračuni sa onim koji su se...

Opština Pale i Grad Istočno Sarajevo duguju stipendije studentima

Problem sa kojim se susreće veliki broj studenata u Istočnom Sarajevu je neredovno plaćanje stipendija. Nije rijedak slučaj ni...