HomeRSIstočno Novo SarajevoVlasnik firme koja...

Vlasnik firme koja upravlja javnim parkiralištima u Istočnom Novom Sarajevu postao suvlasnik Centrotransa

Firma “Parkking d.o.o.”  Sarajevo stekla je udio od 5,2 posto u “Centrotransu” i time postala njegov četvrti najveći dioničar, izvještava Akta.ba.

 

Trgovina dionicama obavljena je prošle sedmice u vrijednosti od 442 hiljade KM, ali se nije znalo ko je kupac.

 

Dionice je prodao Hajrudin Mulić koji je time izašao iz vlasničke strukture.

 

Prema izmjenama u Registru vrijednosnih papira, najveći vlasnici Centrotransa d.d. su SEJARI d.o.o. Sarajevo (od 50% do 66.67%), Safudin Čengić (od 10% do 20%), Muhamed Šaćiragić ( od 10% do 20%), te Parkking d.o.o od 5% do 10%, navodi Akta.

 

Vlasnik firme “Parkking” d.o.o. je Bojan Lukić, koji je prije nešto više od godinu dana osnovao i firmu “Park.ing” d.o.o. Istočno Novo Sarajevo sa kojom se prijavio na javnu licitaciju i u svih pet nadmetanja za zakup parking prostora na području ove opštine pobijedio konkurenciju za samo 10 pf više od najniže ponuđene cijene.

 

Zanimljivo je i to da se za parkirališta u Istočnom Novom Sarajevu nadmetala i Lukićeva sadašnja firma, tj. “Centrotrans”.

 

 

U  međuvremenu, za direktora firme u Istočnom Novom Sarajevu imenovana je Biljana Rudić.

 

Građani ove opštine, odbornici i mediji više puta su pozivali lokalne vlasti da ponište ugovor sa firmom “Park.ing”, kako zbog netransparentnosti oko sklapanja ugovora, tako i zbog toga što su im oduzeta parkirališta izgrađena javnim novcem i predata na upravljanje privatnoj firmi.

 

Građani Istočnog Novog Sarajeva svjedoče sve većim gužvama u centru opštine, izazvanih, između ostalog i problemima sa nedovoljno parking mjesta, čiji broj ne prati izgradnju stambenih objekata u ovoj opštini.

 

S druge strane, parkirališta kojim upravlja ova firma su svakodnevno poluprazna.

Autor: Redakcija

Naslovna forografija: Biznis info

Nastavite čitati:

Po uzoru na republičku i lokalnu vlast u Banjaluci: Ćosićeve mahinacije sa Zakonom o javnim nabavkama

Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva, je po uzoru na izgradnju teniske arene za potrebe “Srpska open” u Banjaluci, većinu ovlaštenja oko izgradnje memorijalnog kompleksa posvećenog stradalim Srbima Sarajevsko-romanijske regije prebacio na boračku organizaciju. Sve kako bi zaobišao Zakon o...

PRIVREDA UNIŠTENA: Od izgradnje zgrada u Istočnom Novom Sarajevu korist imaju samo investitori

Načelnik Istočnog Novog Sarajeva Jovan Katić produžena je ruka vladajućih koji odlukama pogoduju investitorima koji grade stambene objekte na prostoru ove opštine. Nezakonite izmjene regulacionih planova, nedovršeni projekti, tenderi prijateljskim firmama, netransparentnost te obračuni sa onim koji su se...

Opština Pale i Grad Istočno Sarajevo duguju stipendije studentima

Problem sa kojim se susreće veliki broj studenata u Istočnom Sarajevu je neredovno plaćanje stipendija. Nije rijedak slučaj ni...