HomeRSPale (rs)Od opštine Pale...

Od opštine Pale za televizijske i radijske usluge 12.000 KM Alternativnoj televiziji

Opština Pale u aprilu ove godine za usluge snimanja montiranja i emitovanja priloga o aktivnostima opštine Pale- radijske i televizijske usluge, direktnim sporazumima maksimalnog iznosa 6 000 KM (bez PDV-a) odlučila je podržati Alternativnu televiziju. 

 

Za radijske usluge, televiziji

 

 

Dva direktna sporazuma od po 6 000 KM sklopljena su sa privatnom televizijom sa sjedištem u Banjoj Luci. Ostaje nejasno zbog čega je ova opština za radijske usluge novac uplatila televiziji, iako u okviru Grada i opštine postoje radio stanice koje pokrivaju ciljanu publiku.

 

Zanimljivo je i to da je na stranici opštine Pale objavljen  samo jedan ugovor sa Alternativnom televizijom, dok su na stranici Portala javnih nabavki dostupna oba ugovora.

 

 

Stručnjaci za javne nabake i ranije su upozoravali da se nerijetko krši Zakon o javnim nabavkama tako što, za istu nabavku, zaključuju više netransparentnih direktnih sporazuma, umjesto provođenja jednog transparentnijeg postupka.

 

 

Za promociju opštine veliki iznosi odabranim medijima

 

 

Ova opština u 2023. godini planirala je čak 135.000 maraka za usluge informisanja i medija.

 

 

Iako finansiraju Gradsku radio- televiziju Istočno Sarajevo, nejasno je zašto ova opština izdvaja novac za privatnu televiziju, čiji su vlasnici, koja je, kako su mediji ranije pisali bliski predsjedniku Republike Srpske Milorada Dodika.

 

Opština Pale nije jedina koja izdvaja novac privatnoj televiziji, osim brojnih javnih preduzeća i ustanova širom Republike Srpske, sredstva ovoj televiziji u istom iznosu izdvaja i Grad Istočno Sarajevo.

 

S druge strane, čelnici opštine Pale godinama ne odgovaraju na upite našeg medija.

Nastavite čitati:

Po uzoru na republičku i lokalnu vlast u Banjaluci: Ćosićeve mahinacije sa Zakonom o javnim nabavkama

Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva, je po uzoru na izgradnju teniske arene za potrebe “Srpska open” u Banjaluci, većinu ovlaštenja oko izgradnje memorijalnog kompleksa posvećenog stradalim Srbima Sarajevsko-romanijske regije prebacio na boračku organizaciju. Sve kako bi zaobišao Zakon o...

PRIVREDA UNIŠTENA: Od izgradnje zgrada u Istočnom Novom Sarajevu korist imaju samo investitori

Načelnik Istočnog Novog Sarajeva Jovan Katić produžena je ruka vladajućih koji odlukama pogoduju investitorima koji grade stambene objekte na prostoru ove opštine. Nezakonite izmjene regulacionih planova, nedovršeni projekti, tenderi prijateljskim firmama, netransparentnost te obračuni sa onim koji su se...

Opština Pale i Grad Istočno Sarajevo duguju stipendije studentima

Problem sa kojim se susreće veliki broj studenata u Istočnom Sarajevu je neredovno plaćanje stipendija. Nije rijedak slučaj ni...