HomeRSIstočno Novo SarajevoBanka će zaplijeniti...

Banka će zaplijeniti sredstva sa računa Opštine i SRC “Slavija”, jer nisu platili troškove po izgubljenom sudskom sporu sa SPIN Info

Osnovni sud u Sokocu donio je Rješenje o izvršenju kojim se nalaže banci da sa računa Opštine Istočno Novo Sarajevo i SRC “Slavija” zaplijeni novčana sredstva radi naplate potraživanja, a po presudi za klevetu protiv našeg portal koju su izgubili, a kojom je sud utvrdio da je SPIN Info pisao istinu.

 

Piše: Sanja Vasković

 

S obzirom da nisu htjeli platiti troškove sudskog postupka nakon izgubljenog spora, sa računa Opštine sada će biti skinuto znatno više sredstava zbog pratećih troškova i zateznih kamata.

 

 

Advokat SPIN Info Din Tešić, koji je pro bono zastupao naš medij, od početka sudskog procesa tvrdio je da je riječ o tipičnoj zloupotrebi prava koje je imalo za cilj zastrašivanje novinara koji časno obavlja svoj poziv. 

 

“Kako Tuženi nije dobrovoljno izvršio obavezu sud je odobrio da se zapljene novčana sredstva na računu. Ovako je oštećena samo javna ustanova za troškove postupka i za zatezne kamate, što je odgovornost ovlaštenih osoba u Ustanovi”.

 

Din Tešić, ustupljena fotografija

 

Podsjećamo, nakon što smo objavili tekst da SRC “Slavija” posluje s gubitkom tadašnji direktor ove javne ustanove Milorad Lale je zajedno sa osnivačem, odnosno Opštinom Istočno Novo Sarajevo, podnio tužbu za klevetu. Iako je Osnovni sud u Sokocu po presudi sutkinje Mebrure Rosić ocijenio da smo pisali istinu, nadležni se u zastrašivanju nisu zadržali na tome već su uložili žalbu. 

 

Sud utvrdio: Navodi SPIN Info u tekstu o SRC “Slavija” predstavljaju objektivnu i tačnu informaciju – SPIN Info (spin-portal.info)

 

Opština Istočno Novo Sarajevo i SRC “Slavija” opet izgubili- SPIN Info pisao istinu – SPIN Info (spin-portal.info)

 

Nakon devet mjeseci Okružni sud u Istočnom Sarajevu odbio je kao neosnovanu žalbu te naložio da iz ove javne ustanove uplate SPIN Info troškove nastale štete kao i ostale prateće troškove. Iz SRC “Slavija” i opštine Istočno Novo Sarajevo nisu ispoštovali sudsku presudu, te nisu platili u zakonskom roku nakon čega će Rješenjem o izvršenju banka skinuti tražena sredstva.

 

SRC “Slavija” i opština Istočno Novo Sarajevo ne žele da plate sudske troškove SPIN Info nakon izgubljenog spora – SPIN Info (spin-portal.info)

 

Na ovaj način su načenik Opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić i SRC “Slavija” pokazali neodgovornost trošenja novca građana te svjesno izbjegli plaćanje sudskih troškova zbog čega će budžet biti oštećen za viša sredstva od planiranih.

Nastavite čitati:

Po uzoru na republičku i lokalnu vlast u Banjaluci: Ćosićeve mahinacije sa Zakonom o javnim nabavkama

Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva, je po uzoru na izgradnju teniske arene za potrebe “Srpska open” u Banjaluci, većinu ovlaštenja oko izgradnje memorijalnog kompleksa posvećenog stradalim Srbima Sarajevsko-romanijske regije prebacio na boračku organizaciju. Sve kako bi zaobišao Zakon o...

PRIVREDA UNIŠTENA: Od izgradnje zgrada u Istočnom Novom Sarajevu korist imaju samo investitori

Načelnik Istočnog Novog Sarajeva Jovan Katić produžena je ruka vladajućih koji odlukama pogoduju investitorima koji grade stambene objekte na prostoru ove opštine. Nezakonite izmjene regulacionih planova, nedovršeni projekti, tenderi prijateljskim firmama, netransparentnost te obračuni sa onim koji su se...

Opština Pale i Grad Istočno Sarajevo duguju stipendije studentima

Problem sa kojim se susreće veliki broj studenata u Istočnom Sarajevu je neredovno plaćanje stipendija. Nije rijedak slučaj ni...