HomedirektTI NAJBOLJE PJEVAŠ:...

TI NAJBOLJE PJEVAŠ: Ivica Dačić i Siniša Karan u Trebinju, ali ne o Trebinju

Ministri unutrašnjih poslova Republike Srpske i Srbije Siniša Karan i Ivica Dačić danas se u Trebinju nisu bavili stanjem u ovom hercegovačkom gradu. Bilo je zato riječi o Srebrenici, o svesrpskom saboru, 9. januaru, o neimenovanim mrziteljima Republike Srpske, ali o javnim navodima o navodnoj povezanosti vrha policije sa kriminalnim strukturama, o čemu mjesecima ukazuje novinarka javnog servisa Republike Srpske Nataša Miljanović Zubac, ni riječi. 

Ne samo da novinarima nisu o tome pričali, već se toga nisu dotakli ni iza zatvorenih vrata, tvrdi ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan.  

Na pitanje novinara ima li komentar na navode Nataše Miljanović Zubac o povezanosti visokih funkcionera Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sa kriminalnim strukturama u Crnoj Gori, Karan kaže da to nije tema. 

„Tema razgovora nije bila Policijska uprava Trebinje, ovdje danas je mjesto sastanka dva ministra unutrašnjih poslova i mjesto gdje smo željeli da potpišemo memorandum i mjesto gdje smo pričali o opštim temama saradnje dva ministarstva. Dakle, nismo se specifično bavili PU Trebinje, niti je to bila tema“, ponavlja ministar Karan. 

Navode novinarke naziva insinuacijama i uvjerava da nema zaštićenih pripadnika MUP-a. 

„Ovo su neke insinuacije, ne znam ni ja koje. U svakom slučaju, samo ću vam reći nema toga ko je zaštićen. Mislim da ste svjedoci u posljednjih godinu i po i dvije godine da nema zaštićenog policajca i pripadnika MUP-a za koga imamo podatke da se bavi kriminalitetom, ne samo za policajce, već za bilo koga, a za policiju posebno. Tamo gdje imamo za policajce da su uradili bilo šta što nije dostojno liku i djelu policajca biće kaženjen mnogo više nego što će biti kažnjen bilo ko drugi“, kaže Karan. 

Na naše pitanje hoće li se ministarstvo posebno baviti Policijskom upravom Trebinje ili naložiti istragu, odgovara da ne zna o čemu pričamo i da će sve navode provjeriti.

Novinarka Miljanović Zubac je u jednoj od svojih posljednjih objava zatražila od načelnika PU Trebinje Siniše Lakete da kaže ko je iz PU Trebinje bio u kontaktu sa švercerom cigareta iz Berkovića. 

Dobra saradnja i helikopter

Inače, u Trebinju danas borave delegacije dva ministarstva, a u trebinjskoj Policijskoj upravi su poptisali Memorandum o razumijevanju između ministarstava o saradnji tokom turističke sezone. 

To bi značilo da policajci iz Srbije budu prisutni u Trebinju ili u drugim mjestima u kojima borave srbijanski turisti.

Ministri su, kažu, još pod utiskom nedavno održanog Svesrpskog sabora u Beogradu i memorandum o saradnji koji su poptisali u Trebinju je prva konkretna realizacija Deklaracije koja je donesena na ovom saboru.

Obojica ministara istakla su dobru dosadašnu saradnju i zajednički cilj – očuvanje javnog reda i mira i borbu protiv kriminala. 

„Ovo je jedan programski dokument koji nam daje dodatnu snagu da nastavimo sa jačanjem saradnje koja je uvijek bila dobra, ali, evo, vjerujemo da može biti još bolja“, rekao je Siniša Karan. 

Srbijanski ministar u svoju prvu radnu posjetu Republici Srpskoj u ovom mandatu nije došao praznih ruku. Sa sobom je povezao i jedan srbijanski helikopter koji će u Trebinju na raspolaganju biti do 1. septembra, do kad se procijenjuje da traje požarna sezona. Ako bude bilo potrebe, biće tu i duže i biće na raspolaganju cijeloj BiH.  

Helikopter Srbije u Trebinju
Helikopter Srbije u Trebinju

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić zahvalan svima najavljuje da helikopter neće samo gasiti požare, već „će ići u izviđanje, pratiće ljude, jer je utvrđeno da je ljudski faktor uzrok velikog broja požara u Hercegovini“. 

Poruka svima je da se urazumimo, dobro je primijetio trebinjski gradonačelnik. 

A šlag na kraju je jedna gospođa koja je na trebinjskoj ulici dobacila ministru Ivici Dačiću – ti najbolje pjevaš, a on joj prišao i svesrdno joj se zahvalio. Ostaje nada da će u cilju rasvjetljavanja svih navoda o kontaminiranim policijskim strukturama u RS biti još pjevača.

Ivica Dačić i Siniša Karan u Gradskoj upravi Trebinje
Ivica Dačić i Siniša Karan u Gradskoj upravi Trebinje

Nastavite čitati:

TREBINJE: Afere vlasti u medijskim napisima i u ladicama tužilaštva

Posljednji četvorogodišnji mandat aktuelne gradske vlasti u Trebinju obilježile su brojne afere, neke od njih završile su na sudu, neke u vidu krivičnih prijava čekaju svoj red u ladicama Okružnog javnog tužilaštva u ovom gradu. Neke su samo ostale...

KORAĆEV “APIS” JEDINI PONUĐAČ: Porodična firma SNSD-ovog odborničkog kandidata dobila milionski posao na izgradnji bolnice u Trebinju

Preduzeće „Apis“ iz Trebinja dobilo je posao infrastrukturnog opremanja nove bolnice u ovom gradu, čija je vrijednost gotovo milion maraka bez PDV-a. U pitanju je porodična firma SNSD-ovog kandidata za odbornika na predstojećim lokalnim izborima Nikole Koraća. 

NENAJAVLJENA SEČA STABALA U CENTRU GRADA: U Gacku na kaubojski način

Bez obaveštenja javnosti, juče ujutru je blokirana glavna ulica u Gacku. Iz kamiona su izašli radnici naoružani motornim testerama i počeli da obaraju stabla. Građani su bespomoćno, sa užasom u očima, posmatrali ubistvo drveća.