HomedirektRANKO VUČINIĆ: Čiji...

RANKO VUČINIĆ: Čiji je SDS-ov kandidat za gradonačelnika Trebinja

Ranko Vučinić, inače dugogodišnji SDS-ovac, kako je potvrdio za „Direkt“, biće nezavisni kandidat za gradonačelnika Trebinja. Dok Vučinić kaže da više nije član SDS-a, iz ove stranke poručuju da još uvijek nisu dobili njegov zahtjev za ispisnicu iz stranke, te da će organi stranke o tome tek da razgovaraju. Kategorično tvrde da on, za kandidaturu, nema podršku SDS-a.

Kako smo saznali iz razgovora s Rankom Vučinićem pošto SDS nije podržao njegov prijedlog da imaju svog kandidata, na predstojećim lokalnim izborima, on je odlučio da samostalno istupi.

 „Ja sam pričao sa svojima tamo kako trebamo da imamo kandidata, oni nisu bili za to i to je tako“, rekao nam je Vučinić i potvrdio našu konstataciju da kada govori „svojima tamo“, misli na ljude iz SDS-a, inače stranke čiji kaže da nije više član.

„Smatram da SDS treba da ima svoga kandidata, oni nisu htjeli i onda sam odlučio da budem nezavisni kandidat“, rekao nam je Ranko Vučinić koji je inače na lokalnim izborima 2020. godine bio kandidat za odbornika ispred SDS-a.

Podsjećanja radi, Vučinić je tada, prema podacima Centralne izborne komisije BiH, dobio ukupno 152 glasa, što ga je pozicioniralo na 20. mjesto po broju dobijenih glasova ispred SDS-a.

izbori
Lokalni izbori 2020. godine, podaci CIK BiH

Kaže da mu odborničko mjesto tada nije ni bila namjera, a iz razgovora s njim stičemo utisak da ni danas, iako se kandiduje za gradonačelnika, nema velika očekivanja.

„Za odbornika sam išao eto tek tako pošto je falilo brojčano ljudi za kandidaturu, nisam uopšte imao nikakvu namjeru, samo eto tako da se to popuni. Pa i ovoga puta ništa strašno. Pa ne znam očekivanja vidjećemo, šta znam, imam svojih ljudi, imam svojih istomišljenika pa vidjećemo“, rekao nam je Vučinić.

Na naše pitanje da li smatra da se na ovaj način dijeli trebinjska opozicija i eventualno pomaže aktuelnoj poziciji Vučinić je kratko odgovorio da ne smatra to tako.

„Ne smatram to uopšte tako, eto vidjećemo vrijeme će pokazati“, zaključio je na kraju razgovora za „Direkt“.

Iz trebinjskog SDS-a su nam rekli da će uskoro i zvanično pružiti podršku Lazanu Radanu, kao kandidatu za gradonačelnika Trebinja koji će nastupiti ispred Liste za pravdu i red, te da se to ne dovodi u pitanje.

„Mi ćemo u što skorijem roku napraviti sjednicu gradskog odbora gdje ćemo da damo zvaničnu podršku Lazaru Radanu“, rekla nam je predsjednica trebinjskog SDS-a Milica Radovanović i dodala da organi SDS-a nisu nikako ni razmatrali, a kamoli podržali, bilo kakvo uključivanje Ranka Vučinića u kandidaturu za gradonačelnika Trebinja.

Nastavite čitati:

TREBINJE: Afere vlasti u medijskim napisima i u ladicama tužilaštva

Posljednji četvorogodišnji mandat aktuelne gradske vlasti u Trebinju obilježile su brojne afere, neke od njih završile su na sudu, neke u vidu krivičnih prijava čekaju svoj red u ladicama Okružnog javnog tužilaštva u ovom gradu. Neke su samo ostale...

KORAĆEV “APIS” JEDINI PONUĐAČ: Porodična firma SNSD-ovog odborničkog kandidata dobila milionski posao na izgradnji bolnice u Trebinju

Preduzeće „Apis“ iz Trebinja dobilo je posao infrastrukturnog opremanja nove bolnice u ovom gradu, čija je vrijednost gotovo milion maraka bez PDV-a. U pitanju je porodična firma SNSD-ovog kandidata za odbornika na predstojećim lokalnim izborima Nikole Koraća. 

NENAJAVLJENA SEČA STABALA U CENTRU GRADA: U Gacku na kaubojski način

Bez obaveštenja javnosti, juče ujutru je blokirana glavna ulica u Gacku. Iz kamiona su izašli radnici naoružani motornim testerama i počeli da obaraju stabla. Građani su bespomoćno, sa užasom u očima, posmatrali ubistvo drveća.