HomedirektZelena Gračanica uznemirila...

Zelena Gračanica uznemirila stanovnike na obodu RiTE

Fluorescentno zelena boja reke Gračanice je uznemirila meštane ovog jutra. Ekološki inspektor u opštini Gacko kaže da se radi o ispitivanju vodotokova u zoni rudnika Površinskog kopa Gacko, da su boje neškodljive i da nema mesta za zabrinutost. Kako bi se izbegli nesporazumi i panika, nadležnima u RiTE je naloženo da ubuduće javnost prethodno bude obaveštena. 

gracanica-gacko

Ispitivanja vodotokova u zoni PK Gacko ovog jutra su izazvali paniku i bes meštana Gračanice i okolnih sela. Naviknuti  i pomireni sa zagađenjem koje dolazi iz RiTE Gacko, fluorescentno-zelena boja reke Gračanice ih je bacila u očajanje. Ipak, kako su nam rekli u inspekciji opštine Gacko, radi se o ispitivanju vodotokova, a postupak je neškodljiv za biljni i životinjski svet.

U Geološkoj službi RiTE Gacko im je potvrđeno da je korišten natrijum-fluorescein, da je boja ekološki potpuno prihvatljiva i bezopasna kako za čoveka, tako i za biljni i životinski svet.

Lazar Okiljević, ekološki inspektor u Opštini Gacko je za “Direkt” potvrdio da je obišao teren, razgovarao sa nadležnima i da ih je upozorio da ubuduće javnost mora biti blagovremeno obaveštena o aktivnostima slične prirode koje su u planu.

Nastavite čitati:

TREBINJE: Afere vlasti u medijskim napisima i u ladicama tužilaštva

Posljednji četvorogodišnji mandat aktuelne gradske vlasti u Trebinju obilježile su brojne afere, neke od njih završile su na sudu, neke u vidu krivičnih prijava čekaju svoj red u ladicama Okružnog javnog tužilaštva u ovom gradu. Neke su samo ostale...

KORAĆEV “APIS” JEDINI PONUĐAČ: Porodična firma SNSD-ovog odborničkog kandidata dobila milionski posao na izgradnji bolnice u Trebinju

Preduzeće „Apis“ iz Trebinja dobilo je posao infrastrukturnog opremanja nove bolnice u ovom gradu, čija je vrijednost gotovo milion maraka bez PDV-a. U pitanju je porodična firma SNSD-ovog kandidata za odbornika na predstojećim lokalnim izborima Nikole Koraća. 

NENAJAVLJENA SEČA STABALA U CENTRU GRADA: U Gacku na kaubojski način

Bez obaveštenja javnosti, juče ujutru je blokirana glavna ulica u Gacku. Iz kamiona su izašli radnici naoružani motornim testerama i počeli da obaraju stabla. Građani su bespomoćno, sa užasom u očima, posmatrali ubistvo drveća.