HomedirektJovica Vlatković od...

Jovica Vlatković od novinara saznao da je isključen iz DNS-a

Iako je odbornički mandat u trebinjskoj skupštini osvojio kao kandidat Demokratskog narodnog saveza (DNS) predsjednik gradskog odbora ove stranke u Trebinju Jovica Vlatković isključen je danas iz te stranke, a odbor na čijem je čelu bio je raspušten, saopšteno je iz DNS-a. 

Jovica Vlatković (Foto: Direkt)

U obrazloženju je navedeno da je Predsjedništvo DNS-a Vlatkovića smijenilo zbog lošeg izbornog rezultata i nesnalaženja na mjestu predsjednika.

“Predsjedništvo je jednoglasno zaključilo da je izborni rezultat u Trebinju isključiva posljedica lošeg rada Vlatkovića i njegovog nedosljednog sprovođenja odluka rukovodstva stranke”, naveli su u ovoj stranci.

Za povjerenika DNS-a imenovan je Slavko Dangubić, predsjednik Regionalnog odbora DNS-a Hercegovina, koji će voditi odbor u Trebinju do izbora novog gradskog rukovodstva.

Vlatković je o smjeni saznao od novinara koji su ga na danjašnjoj prvoj sjednici lokalne skupštine pitali za komentar. Kratko je rekao da još ništa zvanično nije dobio i da će se javnosti obratiti nešto kasnije.

DNS je, podsjećamo, napustio kolaiciju sa SNSD-om pred lokalne izbore koji su održani u novembru ove godine. Gradski odbor u Trebinju na čelu sa Jovicom Vlatkovićem u ovom gradu ostao je u koaliciji sa SNSD-om uprkos nastojanjima vrha stranke da svi odbori djeluju opoziciono. Vlatković je izvršni direktor za investicije u Elektroprivredi Republike Srpske i na to mjesto imenovan je kao kadar DNS-a.

Nastavite čitati:

TREBINJE: Afere vlasti u medijskim napisima i u ladicama tužilaštva

Posljednji četvorogodišnji mandat aktuelne gradske vlasti u Trebinju obilježile su brojne afere, neke od njih završile su na sudu, neke u vidu krivičnih prijava čekaju svoj red u ladicama Okružnog javnog tužilaštva u ovom gradu. Neke su samo ostale...

KORAĆEV “APIS” JEDINI PONUĐAČ: Porodična firma SNSD-ovog odborničkog kandidata dobila milionski posao na izgradnji bolnice u Trebinju

Preduzeće „Apis“ iz Trebinja dobilo je posao infrastrukturnog opremanja nove bolnice u ovom gradu, čija je vrijednost gotovo milion maraka bez PDV-a. U pitanju je porodična firma SNSD-ovog kandidata za odbornika na predstojećim lokalnim izborima Nikole Koraća. 

NENAJAVLJENA SEČA STABALA U CENTRU GRADA: U Gacku na kaubojski način

Bez obaveštenja javnosti, juče ujutru je blokirana glavna ulica u Gacku. Iz kamiona su izašli radnici naoružani motornim testerama i počeli da obaraju stabla. Građani su bespomoćno, sa užasom u očima, posmatrali ubistvo drveća.