Homedirekt“Direkt” saznaje: Zdravko...

“Direkt” saznaje: Zdravko Kašiković novi šef trebinjske Vatrogasne službe

Zdravko Kašiković, koji je kao odbornik PDP-a u prošlom sazivu trebinjske Skupštine pristupio Ujedinjenoj Srpskoj, novi je starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje, saznaje “Direkt”. On je na ovoj poziciji zamijenio DNS-ovog Spasa Rosića. 

Zdravko Kašiković, Mijat Šarović, Milan Kovač i Dušan Kovač, s lijeva na desno (Foto: Srna)

Piše: Jelena Denda Borjan

Kašiković je za “Direkt” potvrdio ovu informaciju.

“Imenovan sam prije tri dana, na osnovu Zakona o lokalnoj samoupravi RS i Zakona o zaštiti od požara RS”, rekao nam je Kašiković.

Na pitanje na osnovu kojih kvalifikacija je imenovan, Kašiković odgovara: “Sve što mogu da vam kažem je to”.

Zakon o zaštiti od požara RS propisuje da gradonačelnik, na osnovu sprovedenog javnog konkursa, može imenovati starješinu Vatrogasne jedinice. Međutim, na zvaničnoj internet stanici Grada Trebinja, kao ni na drugim internet stranicama, ovaj oglas nije moguće pronaći.

Podsjećamo, Kašiković je Ujedinjenoj Srpskoj pristupio polovinom 2019. godine, zajedno sa dva bivša SDS-ovca Milanom i Dušanom Kovačom. Na konferenciji za novinare Kašiković je tada rekao da novoj stranci pristupa zbog toga što je “rukovodstvo PDP-a zanemarilo stare članove”.

“Gospodin Branislav Borenović i Igor Crnadak su u potpunosti zapostavili stare članove, među kojima sam i ja. To je osnovni razlog zbog čega sam napustio ovu stranku“, kazao je tada Kašiković.

Nakon zvaničnog prelaska u Ujedinjenu Srpsku, Milan Kovač dobio je radno mjesto u Elektroprivredi RS. Dušan Kovač dobio je posao u Hidroelektranama na Trebišnjici prije nekolike godine, kada je napustio SDS i odlučio da u trebinjskoj Skupštini djeluje kao nezavisni odbornik.

U partijskoj raspodjeli kadrova, Ujedinjenoj Srpskoj nakon posljednjih lokalnih izbora pripalo je mjesto načelnika Parking servisa na koje je postavljan Marko Miskin.

Zdravko Kašiković do sada je bio uposlenik Industrije alata Trebinje, a ranije je bio direktor štamparije “Grafokomerc” u ovom gradu. Okružno tužilaštvo Trebinje u maju 2017. godine protiv njega je zaprimilo izvještaj trebinjske Policijske uprave zbog sumnje da je sačinio ugovor o kompenzaciji kojim je preduzeće oštetio za oko 11.000 KM, pri čemu mu se na teret stavljalo krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja. Kako je za “Direkt” potvrđeno u Tužilaštvu, istraga protiv Kašikovića obustavljena je u septembru iste godine, jer nije bilo dokaza da je počinio navedeno krivično djelo.

Nastavite čitati:

TREBINJE: Afere vlasti u medijskim napisima i u ladicama tužilaštva

Posljednji četvorogodišnji mandat aktuelne gradske vlasti u Trebinju obilježile su brojne afere, neke od njih završile su na sudu, neke u vidu krivičnih prijava čekaju svoj red u ladicama Okružnog javnog tužilaštva u ovom gradu. Neke su samo ostale...

KORAĆEV “APIS” JEDINI PONUĐAČ: Porodična firma SNSD-ovog odborničkog kandidata dobila milionski posao na izgradnji bolnice u Trebinju

Preduzeće „Apis“ iz Trebinja dobilo je posao infrastrukturnog opremanja nove bolnice u ovom gradu, čija je vrijednost gotovo milion maraka bez PDV-a. U pitanju je porodična firma SNSD-ovog kandidata za odbornika na predstojećim lokalnim izborima Nikole Koraća. 

NENAJAVLJENA SEČA STABALA U CENTRU GRADA: U Gacku na kaubojski način

Bez obaveštenja javnosti, juče ujutru je blokirana glavna ulica u Gacku. Iz kamiona su izašli radnici naoružani motornim testerama i počeli da obaraju stabla. Građani su bespomoćno, sa užasom u očima, posmatrali ubistvo drveća.