HomeRSBilećaPolitika na terenu...

Politika na terenu – „Mladost“ na aparatima

Previranja u FK Mladost se nastavljaju. Predsednik kluba nije izabran ni iz drugog pokušaja. Deo članova skupštine kaže da su za kompromis, a „nove snage“ ih optužuju za opstrukciju. Kolateralna šteta su igrači i osoblje kojima duguju 4 plate.

fk-mladost-gacko
Stadion FK “Mladost” Gacko

Karte su potpuno otvorene. Sve je svedeno na teren politike“, kaže Dušan Adžić, član skupštine FK „Mladost“. „ Mi smo pristali na kompromis. Rekli smo da ćemo podržati Šojića za predsednika ukoliko obeća da će igračima isplatiti 3 plate odmah, a dve u dogledno vreme. Sednica na kojoj smo to trebali usvojiti je bila zakazana za prošli četvrtak, ali se oni nisu pojavili. Mislim da su išli na to da se zbog nedostatka kvoruma ona i ne održi. Po statutu, ako se dva puta ne obezbedi kvorum, skupština se može raspustiti i konstituisati nova”.

Svlačionica FK “Mladost”

Adžić je deo skupštinske većine i sa suprotne je strane političkog spektra u odnosu na “novu vlast” u opštini Gacko.

Mislim da se tu radi o političkoj igri” kaže i Branko Šojić, novi član Uprave kluba, odbornik SNSD-a u SO Gacko i čovek koga je načelnik Ognjen Milinković kandidovao za predsednika FK Mladost.

Imamo postavljenu Upravu koja je pod blokadom Skupštine. Ni jedan zahtev ne možemo poslati, ništa ne možemo uraditi jer su kod njih pečati i potpisi. Ja sam, iskreno, za to da podnesemo ostavku, pa neka onda oni rade. A videli smo kako su to činili u prethodnom periodu. Napravili su dugove od 100 hiljada maraka, ima stvari koje se ne mogu ni platiti. Imali su budžet i po 200 hiljada maraka, a nisu mogli da opreme svlačionice i obezbede minimum uslova za treniranje”, objašnjava Šojić i ističe da se radi o “par ljudi kojima ne odgovara da se nešto menja nabolje”.

[stextbox id=’naslov’ caption=’Načelnik Milinković nije izabran za predsednika’]Sinoć je održan nastavak druge skupštinske sednice na kojoj se birao predsednik kluba između dva kandidata. Za Branka Šojića koji je bio predlog načelnika još na prvoj sednici, glasalo je 8 za, 8 protiv, a 4 delegata su bila uzdržana. Svog kandidata je ovaj put imao i Dušan Adžić koji je predložio da predsednik kluba bude načelnik Ognjen Milinković. No, ni on nije dobio potreban broj glasova. Uzdržane su bile njegove stranačke kolege, njih 8, dok je za glasalo 12 delegata.[/stextbox]

Sa druge strane, Adžić tvrdi da je tražio pismeni odgovor na pitanja zašto se plate duguju igračima ako klub već ima novu Upravu, a predsednik u tehničkom mandatu može da to realizuje, i zašto se ne prebacuju u budžetu predviđena sredstva kao drugim klubovima.

Predsednik Skupštine Mišo Rončević je rekao da je usmeno dobio od načelnika odgovor da će u dogledno vreme sredstva biti uplaćena. Od predsednika Skupštine smo tražili da Radio Gacko prati tok sednice i da izvesti javnost. Rončević je mahao nekim papirom tvrdeći da je uputio zahtev radiju, ali da nije dobio odgovor“, kaže Adžić.

fk-mladost-gacko-vlaga
Zid na kome trava raste – detalj iz svlačionice

Radi se o amaterskom klubu. Osnivač nije opština nego je to udruženje građana. Tu ne postoji zakonska plata, ali postoje dugovi koji su neregularni. Ipak, mi smo spremni da nađemo način da ih reprogramiramo, da klub izađe iz krize. meni je žao što vidim da to nekome smeta”, tvrdi Šojić.

Načelnik Gacka Ognjen Milinković nije želeo da komentariše stanje u FK “Mladost”. Na jednoj od sednica SO Gacko je rekao da je razočaran dešavanjima i da se povlači iz svega, mada je i dalje u upravi kluba.

Inače, odavno je postalo normalno da svaka nova vlast dovede svoju upravu i da, u tom smislu, očekuju odrešene ruke kako bi mogli da “klubu donesu prosperitet”. Ni Gacko nije izuzetak, a svojevrsna pat- pozicija traje već mesecima, o čemu je “Direkt” i pisao. 

Kao što to obično biva, ceh “političkih nadgornjavanja” plaćaju igrači i pomoćno osoblje.  Nadoknade čekaju više od četiri meseca. Uslovi za treniranje su ispod svakog nivoa, a na zidovima, kako je jedan dečak začuđeno primetio, raste trava. 

Nastavite čitati:

TREBINJE: Afere vlasti u medijskim napisima i u ladicama tužilaštva

Posljednji četvorogodišnji mandat aktuelne gradske vlasti u Trebinju obilježile su brojne afere, neke od njih završile su na sudu, neke u vidu krivičnih prijava čekaju svoj red u ladicama Okružnog javnog tužilaštva u ovom gradu. Neke su samo ostale...

KORAĆEV “APIS” JEDINI PONUĐAČ: Porodična firma SNSD-ovog odborničkog kandidata dobila milionski posao na izgradnji bolnice u Trebinju

Preduzeće „Apis“ iz Trebinja dobilo je posao infrastrukturnog opremanja nove bolnice u ovom gradu, čija je vrijednost gotovo milion maraka bez PDV-a. U pitanju je porodična firma SNSD-ovog kandidata za odbornika na predstojećim lokalnim izborima Nikole Koraća. 

NENAJAVLJENA SEČA STABALA U CENTRU GRADA: U Gacku na kaubojski način

Bez obaveštenja javnosti, juče ujutru je blokirana glavna ulica u Gacku. Iz kamiona su izašli radnici naoružani motornim testerama i počeli da obaraju stabla. Građani su bespomoćno, sa užasom u očima, posmatrali ubistvo drveća.