HomedirektCirkus od SO...

Cirkus od SO Gacko ili “Što se desi u domu zdravlja, ostaje u domu zdravlja”

Odbornici  u Gacku su danas uspeli da usvoje 22 tačake, između ostalog i rebalans budžeta, ali i da bace epidemiološke mere pod noge.  „Što se desi u Domu zdravlja, ostaje u domu zdravlja“, poučio je diskreciji članove lokalnog parlamenta načelnik opštine Ognjen Milinković koji je, da čudo bude veće, lekar po vokaciji. Istakao je da su kontakti sa zaraženima privatna stvar čime je ozvaničio i stav da izolacija može da se naloži, ali ne mora i da se poštuje. Posebno ukoliko ste odbornik vladajuće koalicije.

I sve je dalje teklo u jednom nadrealnom tonu. Skupština je plan rada Opštinske uprave za ovu godinu usvajala takoreći na izmaku 2021., spustili su i kriterijume za direktore i članove UO javnih ustanova, konstatovali da se radilo loše i pokazali da će nastaviti u tom stilu i još gore. Zatečen dešavanjima, u retkom trenutku iskrenosti, najbolju ocenu stanja u lokalnom parlamentu, ali i opštini, dao je njegov predsednik Rajko Papović uzviknuvši: „Ovo je cirkus“.

Epidemiološke mere- Zdravo!

Na samom početku je zatraženo da sednicu napusti odbornica DNS-a  Jovana Zelenović budući da bi trebala da bude u izolaciji. Iako joj je suprug pozitivan, Zelenović nije dala da je zbune nego je istakla da su argumenti na njenoj strani:
Negativna sam, nisam dobila rešenje o izolaciji i dok se to ne desi, sedeću ovde“, rekla je Zelenović.

pozicija-so-gacko
Početak sednice u znaku odbornice DNS-a Jovane Zelenović koja je, uprkos činjenici da su joj članovi porodice pozitivni, prisustvovala sednici SO Gacko

 Odbornica i doktorica Hristina Janjić Zirojević je, iz poštovanja prema svim žrtvama korone i onima koji su se pridržavali mera, najpre napustila zasedanje. Ostala je usamljena u svom postupku jer je sednica nastavljena. U skupštinske klupe se vratila u drugom delu zasedanja kada je odbornica Zelenović napustila salu nakon što joj je uručeno rešenje o izolaciji. 

Time je SO Gacko pod noge bacila sve epidemiološke mere i pokazala građanima da treba ignorisati sva uputstva i ponašati se shodno ličnom nahođenju i interesima.

Ostatak sednice je protekao u prepucavanju odbornika oko toga ko je više doprineo slici Gacka koja se nije promenila poslednjih decenija, osim što je stanovnika i dece sve manje.

Skoro ni jedan kapitalni projekat u poslednjih 10 godina nije realizovan, pa Gacko 21. godinu 21. veka završava bez kanalizacije, industrijske zone, adekvatnog vodosnabdevanja, za šta se krivi inertnost prethodne vlasti.

Međutim, u proteklih 11 meseci, ni nova vlast nije ulila obećanje da će se stvari promeniti.

„Investicione aktivnosti su smanjene“, konstatovao je Milivoje Boljanović, načelnik Odeljenja za privredu, finansije i društvene delatnosti obrazlažući Izveštaj o izvršenju budžeta. U suštini je to eufemizam za potpuno odsustvo investicija jer je za prvih pola godine na ovu stavku je potrošeno oko 112 hiljada maraka ili oko 3,5% od planiranih 3,7 miliona. 

Dominacija škartova

Da su partijski interesi i dalje neprikosnoveni očit je primer danas usvojena odluka kojom se spuštaju kriterijumi za izbor direktora i članova Upravnih odbora u javnim ustanovama. Umesto tri, biće dovoljno da imate tek dve godine radnog iskustva. Time se otvara put da se raspišu konkursi u ustanovama čiji su direktori već osam meseci u vd statusu jer ne ispunjavaju uslove koji su do sada važili. Od sada će članovi UO moći da budu i oni sa srednjom školom, a sve da bi “legalizovali” člana UO Turističke organizacije koji bi u to telo, ali ga nedostatak škole koči.

Zašto zatvarati vrata nekome sa srednjom stručnom spremom?” upitao je potpredsednik SO Gacko Vasilije Lažetić zagovarajući dalju devalvaciju institucija.

Sa dnevnog reda je na doradu povučena tačka koju zaposleni u prodavnicama i marketima iščekuju, a to je da se zabrani rad nedeljom.

Povučen je i prilično rigorozan predlog odluke o naplati parkinga. Zbog nedovoljnog broja parking mesta oko stambenih zgrada, ukoliko se ne “rekalsiraju” odredbe nakon dorađivanja, naplatu parkinga će najviše osetiti stanari u centru grada.

Nastavite čitati:

TREBINJE: Afere vlasti u medijskim napisima i u ladicama tužilaštva

Posljednji četvorogodišnji mandat aktuelne gradske vlasti u Trebinju obilježile su brojne afere, neke od njih završile su na sudu, neke u vidu krivičnih prijava čekaju svoj red u ladicama Okružnog javnog tužilaštva u ovom gradu. Neke su samo ostale...

KORAĆEV “APIS” JEDINI PONUĐAČ: Porodična firma SNSD-ovog odborničkog kandidata dobila milionski posao na izgradnji bolnice u Trebinju

Preduzeće „Apis“ iz Trebinja dobilo je posao infrastrukturnog opremanja nove bolnice u ovom gradu, čija je vrijednost gotovo milion maraka bez PDV-a. U pitanju je porodična firma SNSD-ovog kandidata za odbornika na predstojećim lokalnim izborima Nikole Koraća. 

NENAJAVLJENA SEČA STABALA U CENTRU GRADA: U Gacku na kaubojski način

Bez obaveštenja javnosti, juče ujutru je blokirana glavna ulica u Gacku. Iz kamiona su izašli radnici naoružani motornim testerama i počeli da obaraju stabla. Građani su bespomoćno, sa užasom u očima, posmatrali ubistvo drveća.