HomeRSBanja luka„Srpska open“ prioritetan...

„Srpska open“ prioritetan projekat za Vladu RS

„Srpska open“ prioritetan projekat za Vladu RS

23.02.2023. / 16:19

BANJALUKA – Na listi prioritetnih projekata Vlade RS koji se finansiraju iz budžeta uvrštena je i organizacija turnira „Srpska open“, a za finansiranje građevinskih radova biće izdvojeno tri miliona KM.

Ova odluka je donesena na današnjoj sjednici Vlade RS, a novac će biti izdvojen sa pozicije „javne investicije“ u koju su uvršteni razni projekti čija ukupna vrijednost iznosi  21,1 milion KM.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1681902859551-0’); });

U saopštenju Vlade RS navedeno je da će novac za organizaciju „Srpska open“ biti isplaćen Teniskom savezu Republike Srpske.

Za potrebe turnira „Srpska open“ u toku je izgradnja sportskog terena te prateće infrastrukture uz park Mladen Stojanović.

Izgradnju terena prate brojne neregularnost o čemu je CAPITAL pisao u seriji tekstova.

Za izgradnju sportskog terena će prema dosadašnjim informacijama biti potrebno oko 18 miliona KM, a Grad Banjaluka trebao da snosi najveći finanijski teret te investicije.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1684492379332-0’); });

CAPITAL: V. P.

Regulacioni plan za teren „Srpska open“ na čekanju

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1684492553058-0’); });

 

Inspektori čekali dozvolu da odu u kontrolu terena za „Srpska open“

Teniski savez bez tendera bira firmu za izgradnju objekta za „Srpska open“

 

 

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba

Povezane vijesti

Nastavite čitati:

Po uzoru na republičku i lokalnu vlast u Banjaluci: Ćosićeve mahinacije sa Zakonom o javnim nabavkama

Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva, je po uzoru na izgradnju teniske arene za potrebe “Srpska open” u Banjaluci, većinu ovlaštenja oko izgradnje memorijalnog kompleksa posvećenog stradalim Srbima Sarajevsko-romanijske regije prebacio na boračku organizaciju. Sve kako bi zaobišao Zakon o...

„SIMBIOZA“, NEZAKONITA GRADNJA, SUMNJIVE ZAMJENE ZEMLJIŠTA: Šta je obilježilo Stanivukovićev mandat

Mandat Draška Stanivukovića sasvim sigurno obilježilo je trošenje miliona maraka iz budžeta na razne infrastrukturne projekte, čiju realizaciju su pratile brojne neregularnosti. BANJALUKA – Nema političkog revanšizma, nema stranačkog zapošljavanja, transparentna Gradska uprava, dosljedno poštovanje zakona, izgradnja gradske bolnice, samo...

OTMICE, ZLOUPOTREBE POLOŽAJA, TUČE: Pritvorenici, osuđenici i optuženici ponovo su kandidati za načelnike

Predizborna kampanja zvanično je počela. Veliki broj aktuelnih načelnika i gradonačelnika bosanskohercegovačkih općina i gradova, kao i kandidata na predstojećim izborima, dovodili su se ili se dovode u vezu s određenim nezakonitim radnjama. Između desetina imena, Žurnal izdvaja neka od njih.