HomedirektKada vetar stane,...

Kada vetar stane, Gacko posivi

Desilo se i to. Vetar je stao, a pepeo iz dimnjaka TE Gacko je posuo grad. Ako su bili bez maske i disali na usta, Gačani su doslovno osetili ukus prašine. Naš inboks je zatrpan slikama i porukama: “Dokle će ovo ovako?” i “Hoće li se iko pobuniti?”

Sneg pored dečijeg vrtića izgleda ovako

Hiljade tona pepela koje danima izlaze iz dimnjaka termoelektrane danas su prekrile Gacko. Prethodnih nedelja ga je vetar nosio izvan naselja, na okolna sela i dalje, ali je danas utihnuo, a mesto posivelo.

Tek oprana auta je prekrio sloj prašine, sneg koga u gradu ima oko 7 centimetara je posiveo, pa su ljudi mogli i da vide razmere zagađenja.

Lokalne vlasti se ne oglašavaju. Pisali smo o tome da je načelnik rekao da zagađenja nema jer ga vetar nosi.

A takav “vetropirast” stav prema ozbiljnom problemu, po svemu sudeći, imaju i u RiTE. Ni oni se ne oglašavaju.

Javnost je mogla da čuje na sednici SO Gacko da zagađenja ima svuda.

Tada je rukovodilac TE Saša Nikolić obrazložio zašto do ove ekološke katastrofe dolazi, ali nije rekao imaju li rešenje za problem.

I dok preduzeće polako tone u finansijskom, organizacionom i tehnološkom smislu, Gacko polako prekriva pepeo.

Bespomoćni, Gačani priželjkuju vetar svesni da su bez snage da sami provetre.

Čekajući vetar Gačani žvaću prašinu

Nastavite čitati:

TREBINJE: Afere vlasti u medijskim napisima i u ladicama tužilaštva

Posljednji četvorogodišnji mandat aktuelne gradske vlasti u Trebinju obilježile su brojne afere, neke od njih završile su na sudu, neke u vidu krivičnih prijava čekaju svoj red u ladicama Okružnog javnog tužilaštva u ovom gradu. Neke su samo ostale...

KORAĆEV “APIS” JEDINI PONUĐAČ: Porodična firma SNSD-ovog odborničkog kandidata dobila milionski posao na izgradnji bolnice u Trebinju

Preduzeće „Apis“ iz Trebinja dobilo je posao infrastrukturnog opremanja nove bolnice u ovom gradu, čija je vrijednost gotovo milion maraka bez PDV-a. U pitanju je porodična firma SNSD-ovog kandidata za odbornika na predstojećim lokalnim izborima Nikole Koraća. 

NENAJAVLJENA SEČA STABALA U CENTRU GRADA: U Gacku na kaubojski način

Bez obaveštenja javnosti, juče ujutru je blokirana glavna ulica u Gacku. Iz kamiona su izašli radnici naoružani motornim testerama i počeli da obaraju stabla. Građani su bespomoćno, sa užasom u očima, posmatrali ubistvo drveća.