HomedirektTrebinjski gradonačelnik ponovo...

Trebinjski gradonačelnik ponovo prodaje nelegalno prodato zemljište

Nakon što je “Direkt” dokazao da je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić nelegalno prodao tri parcele u rejonu bivše kasarne, on je nedavno ponovo oglasio prodaju jedne od njih. Na ovaj način, prethodna prodaja je poništena čime je zvanično potvrđeno da je sprovedena protivzakonito.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić
Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić (Foto: Direkt)

Piše: Jelena Denda Borjan

Ovoga puta, gradonačelnik je prodaju na vrijeme oglasio na gradskom sajtu i na oglasnoj tabli u Gradskoj upravi. U pitanju je parcela površine 2.266 metara kvadratnih, a njena početna prodajna cijena ponovo je 180 maraka po kvadratu. Licitacija će biti održana 9. marta, u 9 časova , u maloj sali Gradske uprave.

“Direkt” je od gradonačelnika Ćurića pokušao da sazna da li je poništena prodaja i ostale tri parcele koje su nelegalno prodate, ali on nije odgovarao na naše pozive. Takođe, “Direkt” je ranije pitao Pravobranilaštvo RS da li će dati saglasnost na prodaju spornih parcela, ali su nam iz ove institucije poručili da se za odgovor obratimo Gradskoj upravi. Naš portal već godinama od Gradske uprave ne dobija odgovore ni na jedan upit koji smo im dostavili.

Podsjećamo, “Direkt” je ranije dokazao da Ćurić ne samo da nije oglasio prodaju parcela 15 dana prije licitacije, kao što je bio dužan da učini, već je Grad lažirao datum kada je javni oglas objavljen na svom zvaničnom sajtu. Naše istraživanje pokazalo je da je Grad Trebinje oglas okačio najmanje četiri dana nakon što je licitacija završena.

Osim toga, Ćurić je prodaju parcela tada oglasio u prijedorskom nedeljniku „Kozarski vijesnik“, čime je pokazao skrivenu namjeru da one budu prodate onima kojima su već bile namijenjene. Parcele su prodate za skoro 1,7 miliona maraka, a prema nezvaničnim saznanjima „Direkta“, kupila su ih tri trebinjska privrednika bliska vladajućem SNSD-u, kako bi na njima izgradila zgrade. Ipak, Ćurić je tada za naš portal tvrdio da ne zna ko je kupio ovo zemljište, „niti ga to interesuje“, iako je on lično oglasio prodaju spornih parcela.

Nakon što je “Direkt” tada objavio dokaze o nelegalnoj prodaji parcela, Lista za pravdu i red Nebojše Vukanovića podnijela je krivičnu prijavu protiv trebinjskog gradonačelnika Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju.

Nastavite čitati:

TREBINJE: Afere vlasti u medijskim napisima i u ladicama tužilaštva

Posljednji četvorogodišnji mandat aktuelne gradske vlasti u Trebinju obilježile su brojne afere, neke od njih završile su na sudu, neke u vidu krivičnih prijava čekaju svoj red u ladicama Okružnog javnog tužilaštva u ovom gradu. Neke su samo ostale...

KORAĆEV “APIS” JEDINI PONUĐAČ: Porodična firma SNSD-ovog odborničkog kandidata dobila milionski posao na izgradnji bolnice u Trebinju

Preduzeće „Apis“ iz Trebinja dobilo je posao infrastrukturnog opremanja nove bolnice u ovom gradu, čija je vrijednost gotovo milion maraka bez PDV-a. U pitanju je porodična firma SNSD-ovog kandidata za odbornika na predstojećim lokalnim izborima Nikole Koraća. 

NENAJAVLJENA SEČA STABALA U CENTRU GRADA: U Gacku na kaubojski način

Bez obaveštenja javnosti, juče ujutru je blokirana glavna ulica u Gacku. Iz kamiona su izašli radnici naoružani motornim testerama i počeli da obaraju stabla. Građani su bespomoćno, sa užasom u očima, posmatrali ubistvo drveća.