HomedirektGacko: Predsednik Skupštine...

Gacko: Predsednik Skupštine više ne tuži Opštinu. Pare traži od RiTE

Rajko Papović, predsednik SO Gacko i vlasnik firme “Safir” je 29. marta povukao tužbu protiv opštine. Nadoknadu neostvarenog profita od 1,8 miliona maraka traži samo od RiTE Gacko. Ročište je zakazano za 27. april saznajemo u Okružnom privrednom sudu u Trebinju.

Safir Rajko Papović
Firma “Safir” u vlasništvu Rajka Papovića, predsednika SO Gacko sada samo od RiTE traži obeštećenje od 1,8 miliona KM.

Četiri dana nakon pisanja “Direkta” Rajko Papović je povukao tužbu protiv opštine Gacko potvrđeno nam je u Okružnom privrednom sudu u Trebinju.

Uprkos nastojanjima proteklih dana da potvrdu dobijemo od samog Papovića i Ognjena Milinkovića, načelnika opštine Gacko, nismo uspeli.

Papović je nakon objavljivanja teksta “Predsednik Skupštine tužio Opštinu” rekao da tužbu protiv opštine nije ni podneo, već da se radi o nečemu potpuno drugom. Ipak, iz suda u Trebinju nam je potvrđeno da je tužba postojala, odnosno da Papović nije govorio istinu.

Milinković je pre nekoliko dana u telefonskom razgovoru rekao da nije upućen u slučaj i obećao da će nam u sredu dati odgovor, ali da misli da opština uopšte i nije tužena. No, posle toga nije odgovarao na naše pozive. Do ovog momenta nismo dobili odgovore na pitanja koja smo poslali na njegov mejl.

Informacije do kojih nismo mogli da dođemo u Gacku, potražili smo u Okružnom privrednom sudu u Trebinju gde nam je potvrđeno da je preduzeće “Safir” u vlasništvu Rajka Papovića podnelo tužbu protiv RiTE Gacko i Opštine Gacko.

Papović ih tereti da su onemogućili preduzeće “Safir” da ostvari profit i time mu naneli štetu u vrednosti od 1,8 miliona maraka.

U međuvremenu, 29. marta povukao je tužbu protiv opštine, pa sada naknadu štete očekuje samo od RiTE Gacko.Kao što smo pisali, Papović naknadu štete traži za “Separaciju”- deo firme koji je prodao preduzeću “Termograding”.

Upućeni tvrde da je sve ovo farsa kako bi se javni novac iz opštine i RiTE prelio u privatne džepove. “Ne bi čudilo da se na prvom ročištu “nađu” na milion maraka i to prikažu kao uspeh”, spekulišu.

A da li će tako biti, videcemo 27. aprila za kada je zakazano ročište u Okružnom privrednom sudu u Trebinju.

Nastavite čitati:

TREBINJE: Afere vlasti u medijskim napisima i u ladicama tužilaštva

Posljednji četvorogodišnji mandat aktuelne gradske vlasti u Trebinju obilježile su brojne afere, neke od njih završile su na sudu, neke u vidu krivičnih prijava čekaju svoj red u ladicama Okružnog javnog tužilaštva u ovom gradu. Neke su samo ostale...

KORAĆEV “APIS” JEDINI PONUĐAČ: Porodična firma SNSD-ovog odborničkog kandidata dobila milionski posao na izgradnji bolnice u Trebinju

Preduzeće „Apis“ iz Trebinja dobilo je posao infrastrukturnog opremanja nove bolnice u ovom gradu, čija je vrijednost gotovo milion maraka bez PDV-a. U pitanju je porodična firma SNSD-ovog kandidata za odbornika na predstojećim lokalnim izborima Nikole Koraća. 

NENAJAVLJENA SEČA STABALA U CENTRU GRADA: U Gacku na kaubojski način

Bez obaveštenja javnosti, juče ujutru je blokirana glavna ulica u Gacku. Iz kamiona su izašli radnici naoružani motornim testerama i počeli da obaraju stabla. Građani su bespomoćno, sa užasom u očima, posmatrali ubistvo drveća.