HomeRSBanja lukaParking u Banjaluci...

Parking u Banjaluci poskupljuje i do 200 odsto

Parking u Banjaluci poskupljuje i do 200 odsto

03.08.2023. / 15:00

BANJALUKA – Aktuelna administracija planira uduplati cijene parkiranja u svim tarifnim zonama u Banjaluci, a novi cjenovnik će početi sa primjenom sredinom ovog mjeseca.

Autoprevoz

Foto: Capital

Može se reći da se radi o prvom velikom poskupljenju od uvođenja naplate parkiranja u Banjaluci, 2002. godine.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1681902859551-0’); });

Do sada su uglavnom rađene korekcije zona na pojedinim lokacijama, ali cijena sata parkiranja u svim zonama se u osnovi nije mijenjala godinama.

Novi cjenovnik stupa na snagu 15.avgusta

Veću promjenu će uvesti aktuelna administracija koja je najavila da će od 15. avgusta cijena sat vremena parkiranja u nultoj tarifnoj zoni iznositi tri KM, umjesto dosadašnje jedne marke.

U prvoj tarifnoj zoni će se sat parkiranja plaćati dvije KM za svaki započeti čas parkiranja, umjesto dosadašnje jedne KM, a cjelodnevna karta za parkiranje iznosiće sedam KM, umjesto dosadašnjih pet KM.

Cijena parkiranja na parkiralištima u drugoj tarifnoj zoni iznosiće jednu KM za svaki započeti čas parkiranja, umjesto dosadašnjih 0,50 KM a cjelodnevna karta za parkiranje iznosiće pet KM, umjesto dosadašnje tri KM.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1684492379332-0’); });

Cijena parkiranja autobusa na parkiralištu autobuskog terminala Malta biće dvije KM, ako se parkiranje vrši na osnovu bloka karata kupljenih u Odsjeku za kontrolu parkinga, umjesto dosadašnje jedne KM, a tri KM za kartu kupljenu u naplatnoj kućici na samom parkiralištu. Karta važi za jedan ulazak autobusa na parkiralište, a plaćanja su oslobođeni autobusi na prigradskim linijama za koje prevoznik ima potpisan Ugovor sa Gradom.

Cijena mjesečne parking karte, koja se može koristiti na svim parkiralištima, osim u nultoj tarifnoj zoni i javnoj garaži u ulici Aleja Svetog Save blok „D“, iznosiće 100 KM, a godišnje 1.000 KM. Taj iznos se nije mijenjao u odnosu na trenutnu situaciju, ali ima korekcija u drugoj zoni.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1684492553058-0’); });

Skuplje mjesečne i godišnje parking karte

Cijena mjesečne parking karte koja se može koristiti samo na parkiralištima u drugoj tarifnoj zoni iznosiće 60 KM, u odnosu na sadašnjih 40 KM, a godišnja će iznositi 600 KM, što je za 200 KM u odnosu na sadašnjih 400KM.

Cijena povlaštene karte za stanare iznosiće 100 KM godišnje u nultoj zoni, 80 KM u prvoj i 50 KM u drugoj tarifnoj zoni. Do sada su stanari zgrada plaćali povlaštene karte u jedinstvenom iznosu, 10 KM mjesečno ili 50 KM godišnje.

U Gradu Banjaluka su napravili i novi raspored tarifnih zona po parkinzima, kako će one sada izgledati možete pročitati OVDJE.

CAPITAL: V. Popović

 

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba

Povezane vijesti

Nastavite čitati:

Po uzoru na republičku i lokalnu vlast u Banjaluci: Ćosićeve mahinacije sa Zakonom o javnim nabavkama

Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva, je po uzoru na izgradnju teniske arene za potrebe “Srpska open” u Banjaluci, većinu ovlaštenja oko izgradnje memorijalnog kompleksa posvećenog stradalim Srbima Sarajevsko-romanijske regije prebacio na boračku organizaciju. Sve kako bi zaobišao Zakon o...

„SIMBIOZA“, NEZAKONITA GRADNJA, SUMNJIVE ZAMJENE ZEMLJIŠTA: Šta je obilježilo Stanivukovićev mandat

Mandat Draška Stanivukovića sasvim sigurno obilježilo je trošenje miliona maraka iz budžeta na razne infrastrukturne projekte, čiju realizaciju su pratile brojne neregularnosti. BANJALUKA – Nema političkog revanšizma, nema stranačkog zapošljavanja, transparentna Gradska uprava, dosljedno poštovanje zakona, izgradnja gradske bolnice, samo...

OTMICE, ZLOUPOTREBE POLOŽAJA, TUČE: Pritvorenici, osuđenici i optuženici ponovo su kandidati za načelnike

Predizborna kampanja zvanično je počela. Veliki broj aktuelnih načelnika i gradonačelnika bosanskohercegovačkih općina i gradova, kao i kandidata na predstojećim izborima, dovodili su se ili se dovode u vezu s određenim nezakonitim radnjama. Između desetina imena, Žurnal izdvaja neka od njih.