HomeRSBanja lukaStanivuković: Nije nam...

Stanivuković: Nije nam neophodan prihod od parkinga 

Stanivuković: Nije nam neophodan prihod od parkinga 

29.08.2023. / 14:21

BANJALUKA – Gradonačelnik Draško Stanivuković kaže da je spreman da produži odluku o besplatnom parkingu i u narednom periodu.

FOTO: A.Čavić/Grad Banjaluka

On je nakon sastanka sa predstavnicima klubova u Skupštini grada Banjaluka i predsjednikom Skupštine Ljubom Ninkovićem, na kojem je za sutra dogovoren nastavak skupštinskog zasjedanja, rekao da gradu nije neophodan prihod od parkinga.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1681902859551-0’); });

“Spremni smo i dalje da zadržimo besplatan parking u Banjaluci. Ne žurimo, ne treba nam novac od toga”, kazao je Stanivuković.

Na pitanje koliko će nedostatak tog prihoda uticati na budžet grada Stanivuković kaže da se nije time bavio.

“Važnije mi je koliko novca će ostati u džepovima građana“, dodao je on.

Kaže da sa tim režimom Grad može nastaviti u nedogled i da time daju šansu SNSD na lokalnim i republičkom nivou da promijene neke svoje odluke.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1684492379332-0’); });

Stanivuković je kazao da će sutra ponovo tražiti izjašnjenje odbornika o odluci o javnom prevozu koju Skupština nije prihvatila na sjednici u četvrtak.

To bi, kako kaže, moglo uticati na to po kojim cijenama će se naplaćivati parking.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1684492553058-0’); });

“Spremni smo da po pitanju parkinga sagledamo neke cijene i napravimo korekcije”, naveo je on.

Podsjećamo, parking u Banjaluci je besplatan već drugu sedmicu, zbog Stanivukovićevog revolta i prozivki iz tabora skupštinske većine.

Naime, on je prvobitno planirao da podigne cijene parkiranja do 200 odsto, ali je usljed velikog negodovanja javnosti od toga odustao, vrativši table sa starim cijenama stvarajući svojevrsnu zbrku i zabunu kod vozača.

Upravo su o poskupljenju parkinga banjalučki odbornici danas na nastavku sjednice trebali da odlučuju, ali je ona odgođena zato što se nije pojavio potreban broj odbornika.

Predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković je rekao da je za građane dobro što je besplatan parking.

“Čuo sam da je budžet stabilan i da tih četiri milona KM ne treba budžetu tako da ću se boriti da parkiranje ostane besplatno”, naveo je on.

Naklon današnjeg sastanka šef Kluba odbornika SNSD-a Dragoslav Topić je rekao da u dokumentu o subvencijama o javnom prevozu, o kojem bi odbornici trebali da raspravljaju, nisu dobili odgovore na brojna pitanja. Jedno od njih je bilo zašto se duguje prevoznicima za subvencije i kada će ti dugovi biti riješeni.

Kaže da je SNSD spreman da priča o temi javnog prevoza za budući period.

CAPTAL: V.Popović

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba

Povezane vijesti

Nastavite čitati:

Po uzoru na republičku i lokalnu vlast u Banjaluci: Ćosićeve mahinacije sa Zakonom o javnim nabavkama

Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva, je po uzoru na izgradnju teniske arene za potrebe “Srpska open” u Banjaluci, većinu ovlaštenja oko izgradnje memorijalnog kompleksa posvećenog stradalim Srbima Sarajevsko-romanijske regije prebacio na boračku organizaciju. Sve kako bi zaobišao Zakon o...

„SIMBIOZA“, NEZAKONITA GRADNJA, SUMNJIVE ZAMJENE ZEMLJIŠTA: Šta je obilježilo Stanivukovićev mandat

Mandat Draška Stanivukovića sasvim sigurno obilježilo je trošenje miliona maraka iz budžeta na razne infrastrukturne projekte, čiju realizaciju su pratile brojne neregularnosti. BANJALUKA – Nema političkog revanšizma, nema stranačkog zapošljavanja, transparentna Gradska uprava, dosljedno poštovanje zakona, izgradnja gradske bolnice, samo...

OTMICE, ZLOUPOTREBE POLOŽAJA, TUČE: Pritvorenici, osuđenici i optuženici ponovo su kandidati za načelnike

Predizborna kampanja zvanično je počela. Veliki broj aktuelnih načelnika i gradonačelnika bosanskohercegovačkih općina i gradova, kao i kandidata na predstojećim izborima, dovodili su se ili se dovode u vezu s određenim nezakonitim radnjama. Između desetina imena, Žurnal izdvaja neka od njih.