HomeRSBanja lukaStanivuković za park...

Stanivuković za park kod „Delte“ daje više od tri miliona KM

Stanivuković za park kod „Delte“ daje više od tri miliona KM

22.09.2023. / 16:28

BANJALUKA – Aktuelna gradska administracija u Banjaluci je skoro pa udvostručila sredstva za izgradnju novog parka kod tržnog centra „Delta“ koje samo u prvoj fazi treba da proguta više od tri miliona KM.

FOTO: A.Čavić/Grad Banjaluka

To je vidljivo iz tenderske dokumentacije za izbor najpovoljnijeg ponuđača za gradnju ovog parka koja je danas objavljena, a u kojoj je navedeno da će u prvu fazu realizacije ovog projekta biti uloženo 2,6 miliona KM bez PDV-a ili 3,1 milion KM sa uračunatim porezom.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1681902859551-0’); });

Rok za dostavljanje ponuda je 12. oktobar, a kriterij za dodjelu ugovora je najniža cijena. Rok za izvođenje radova je 180 dana od dana uvođenja u posao.

Među uslovima koje ponuđači treba da ispunjavaju, između ostalog, navedeno je da moraju imati pozitivno poslovanje u prošloj godini, kao i da imaju iskustvo u realizaciji jednog ugovora u izgradnji parka ili sličnih projekata u zadnjih pet godina, vrijednog 2,5 miliona KM.

Suma navedena u tenderu je skoro dva puta veća u odnosu na prethodne informacije, koje su stigle iz Grada Banjaluka.

Kako je CAPITAL ranije pisao u tekstu Nakon arene Stanivuković bez dozvola gradi i park, prvobitno je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković najavio da će za prvu fazu biti potrebno 1,5 miliona KM.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1684492379332-0’); });

Nekoliko dana kasnije je v.d. načelnik Odjeljenja za komunalne poslove potvrdio da je budžet povećan i da će za prvi fazu realizacije projekta biti predviđeno 1,7 miliona KM. Ta suma i stavka je naknadno ubačena i u plan javnih nabavki grada Banjaluka.

Izgleda da ni ta suma nije bila dovoljna jer je tenderskom dokumentacijom ponovo uvećana.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1684492553058-0’); });

Izgradnja parka kod tržnog centra “Delta” je projekat za koji se zalaže administracija gradonačelnika Draška Stanivukovića od njegovog dolaska na vlast u Banjaluci, ali do sada bez uspjeha. Objava tendera predstavlja prvi konkretan korak ka realizaciji tog projekta.

CAPITAL: V. P.

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba

Povezane vijesti

Nastavite čitati:

Po uzoru na republičku i lokalnu vlast u Banjaluci: Ćosićeve mahinacije sa Zakonom o javnim nabavkama

Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva, je po uzoru na izgradnju teniske arene za potrebe “Srpska open” u Banjaluci, većinu ovlaštenja oko izgradnje memorijalnog kompleksa posvećenog stradalim Srbima Sarajevsko-romanijske regije prebacio na boračku organizaciju. Sve kako bi zaobišao Zakon o...

„SIMBIOZA“, NEZAKONITA GRADNJA, SUMNJIVE ZAMJENE ZEMLJIŠTA: Šta je obilježilo Stanivukovićev mandat

Mandat Draška Stanivukovića sasvim sigurno obilježilo je trošenje miliona maraka iz budžeta na razne infrastrukturne projekte, čiju realizaciju su pratile brojne neregularnosti. BANJALUKA – Nema političkog revanšizma, nema stranačkog zapošljavanja, transparentna Gradska uprava, dosljedno poštovanje zakona, izgradnja gradske bolnice, samo...

OTMICE, ZLOUPOTREBE POLOŽAJA, TUČE: Pritvorenici, osuđenici i optuženici ponovo su kandidati za načelnike

Predizborna kampanja zvanično je počela. Veliki broj aktuelnih načelnika i gradonačelnika bosanskohercegovačkih općina i gradova, kao i kandidata na predstojećim izborima, dovodili su se ili se dovode u vezu s određenim nezakonitim radnjama. Između desetina imena, Žurnal izdvaja neka od njih.