HomedirektSednica SO Gacko...

Sednica SO Gacko pala na dnevnom redu

Kratko je trajala današnja sednica Skupštine Opštine (SO) Gacko. Krhka skupštinska većina se slomila već na dnevnom redu.

so-gacko
Odbornici skupštinske većine u SO Gacko (Foto: arhiva Direkta)

Predložene tačke nisu usvojene, pa je predsednik SO Gacko Rajko Papović, mogao samo da zaključi današnje zasedanje i zakaže novi pokušaj za utorak, 7. jun.

Dvojica odbornika SPS-a, Saša Lozo i Aleksandar Škiljević, su napustili klub koji su činili sa pomenutim Papovićem, predsednikom Prve SDS, čime su skupštinskoj većini pokazali da ne mogu više da računaju na njihove ruke u skupštini.

Pre nego što je sednica završena odbornik PDP-a Radoica Antunović je uputio niz zamerki na predloženi dnevni red, a posebno na činjenicu da se, po njemu bitne tačke, nisu našle na spisku. Apostrofirao je tu predlog rebalansa budžeta i mere pomoći privredi i poljoprivredi kako bi se ublažili efekti krize.

A koliko je lokalni SDS van svih tokova, vremena i pa i života pokazuje predlog Rezolucije o osudi komunističkih zločina od 1941-45 na kojem su insistirali da se uvrsti u današnji dnevni red.

Iz obrazloženja odbornice SDS-a Jelica Bijeković se moglo zaključiti da je pomenuta rezolucija najvažnija stvar za život ljudi u Gacku.

Nastavite čitati:

TREBINJE: Afere vlasti u medijskim napisima i u ladicama tužilaštva

Posljednji četvorogodišnji mandat aktuelne gradske vlasti u Trebinju obilježile su brojne afere, neke od njih završile su na sudu, neke u vidu krivičnih prijava čekaju svoj red u ladicama Okružnog javnog tužilaštva u ovom gradu. Neke su samo ostale...

KORAĆEV “APIS” JEDINI PONUĐAČ: Porodična firma SNSD-ovog odborničkog kandidata dobila milionski posao na izgradnji bolnice u Trebinju

Preduzeće „Apis“ iz Trebinja dobilo je posao infrastrukturnog opremanja nove bolnice u ovom gradu, čija je vrijednost gotovo milion maraka bez PDV-a. U pitanju je porodična firma SNSD-ovog kandidata za odbornika na predstojećim lokalnim izborima Nikole Koraća. 

NENAJAVLJENA SEČA STABALA U CENTRU GRADA: U Gacku na kaubojski način

Bez obaveštenja javnosti, juče ujutru je blokirana glavna ulica u Gacku. Iz kamiona su izašli radnici naoružani motornim testerama i počeli da obaraju stabla. Građani su bespomoćno, sa užasom u očima, posmatrali ubistvo drveća.