HomedirektŠako i putujuća...

Šako i putujuća kampanja

Izborna kampanja je o našem trošku stigla u Hercegovinu, zaključili smo juče. Krenula je sa predsjednicom RS Željkom Cvijanović iz Gacka, a u pojačanom sastavu, u vidu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, nastavljena je u Trebinju. 

Foto: Srna

Imali smo priliku da juče vidimo nekoliko pseudodogađaja o kojima su mediji izvještavali.

U stvari, jedini pravi događaj je bio koncert Šaka Polumente, koji je SNSD organizovao u lokalu koji se dovodi u vezu sa licem odranije dobro poznatom policiji. 

Član Predsjedništva BiH u jednoj vijesti, u drugoj je predsjednik stranke, Cvijanović je na jednom mjestu predsjednica RS, na drugom potpredsjednica stranke, a na trećem se ponaša kao kandidatkinja, pa se više ne može razaznati u kom je svojstvu ko došao u Trebinje. Jasno je samo da su došli o trošku građana. 

Kad se već zadesio u gradu, Dodik je obišao svoje u ERS-u, pohvalio se kako im dobro ide, kako je sistem stabilan i kako se za predstojeću zimu ne boji.

“Ovdje se ozbiljno radi. Ovo je jedno od naših najboljih i najuspješnijih preduzeća”, rekao je Dodik nakon sastanka sa rukovodstvom ERS-a. 

Ukazao je i na to da je važno što ERS-om upravlja Vlada Republike Srpske i odgovorna ekipa ljudi koji vode računa o opštem interesu i o profitu preduzeća. Lični interes nije spominjao. 

Za to vrijeme, predsjednica Cvijanović je zašla i u nevladin sektor, jer se u kampanji i to mora. Obišla je udruženje dijabetičara u Trebinju i zaključila kako lokalna i republička vlast treba da olakšaju život oboljelim od dijabetesa. 

“Idemo da unapređujemo stvari i da u narednom periodu slušamo šta su potrebe i brzo reagujemo”, rekla je Cvijanović.

U nastavku posjete svi su se sabrali na žurci na kojoj se besplatno jelo i pilo. Platiće to, doduše, neko. Ko i koliko nismo mogli da čujemo, jer nikoga nije ni zanimalo. 

Cilj je bio okupiti što više aktivista i simpatizera vladajućih. Trebali su se pojaviti u što većem broju i pokazati jedinstvo i snagu. Kako su pojedini aktivisti ozbiljno shvatili svoj zadatak, moglo se vidjeti u jednoj vajber prepisci koja je dospjela u javni prostor, a u kojoj izvijesna “Anchy” poziva članove stranke da se uozbilje i ozbiljno shvate organizaciju koncerta.

“Ljudi, ne možemo se brukati”, napisala je.

I stvarno je u pravu.

Nastavite čitati:

TREBINJE: Afere vlasti u medijskim napisima i u ladicama tužilaštva

Posljednji četvorogodišnji mandat aktuelne gradske vlasti u Trebinju obilježile su brojne afere, neke od njih završile su na sudu, neke u vidu krivičnih prijava čekaju svoj red u ladicama Okružnog javnog tužilaštva u ovom gradu. Neke su samo ostale...

KORAĆEV “APIS” JEDINI PONUĐAČ: Porodična firma SNSD-ovog odborničkog kandidata dobila milionski posao na izgradnji bolnice u Trebinju

Preduzeće „Apis“ iz Trebinja dobilo je posao infrastrukturnog opremanja nove bolnice u ovom gradu, čija je vrijednost gotovo milion maraka bez PDV-a. U pitanju je porodična firma SNSD-ovog kandidata za odbornika na predstojećim lokalnim izborima Nikole Koraća. 

NENAJAVLJENA SEČA STABALA U CENTRU GRADA: U Gacku na kaubojski način

Bez obaveštenja javnosti, juče ujutru je blokirana glavna ulica u Gacku. Iz kamiona su izašli radnici naoružani motornim testerama i počeli da obaraju stabla. Građani su bespomoćno, sa užasom u očima, posmatrali ubistvo drveća.