HomeRSBanja lukaStanivuković smijenio Raljića

Stanivuković smijenio Raljića

Stanivuković smijenio Raljića

29.07.2024. / 14:21

BANJALUKA – Željko Raljić više nije vršilac dužnosti izvršnog direktora za tehničke poslove u banjalučkom preduzeću “Vodovod”. Njega je sa te funkcije smijenio  nadzorni odbor ovog preduzeća na vanrednoj elektronskoj sjednici.

FOTO: Grad Banjaluka

Vanredna sjednica je održana u petak 26. jula.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1681902859551-0’); });

Kako saznajemo Raljić je jutros obavjestio svoje saradnike da smijenjen, spakovao je stvari iz svoje nekadašnje kancelarije i napustio upravu preduzeća.

Pokušali smo kontaktirati Raljića za komentar ali nije odgovarao na telefonske pozive.

Podsjećamo, CAPITAL je ranije objavio da se sprema Raljićeva smjena. Tim potezom aktuelni gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kažnjava kadrove SDS, zato što ga ta stranka nije podržala u njegovom nastojanju da pobjedi na predstojećim lokalnim izborima i osvoji drugi mandat.

Na funkciju v. d. izvršnog direktora za tehničke poslove u  „Vodovodu“ Raljić je imenovan u avgustu 2021. godine, kao kadar SDS-a kojeg je odabrao gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković. Tom prilikom je Stanivuković promjenio kompletnu upravu „Vodovoda“ koja je postavljena za vrijeme njegovog prethodnika Igora Radojičića, tada kadra SNSD.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1684492379332-0’); });

Kako saznajemo za sada nije imenovan Raljićev nasljednik, ali za sutra je zakazana redovana sjednica NO i očekuje se da će to biti jedna od tačaka dnevnog reda.

CAPITAL: V. P.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1684492553058-0’); });

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba

Povezane vijesti

Nastavite čitati:

Po uzoru na republičku i lokalnu vlast u Banjaluci: Ćosićeve mahinacije sa Zakonom o javnim nabavkama

Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva, je po uzoru na izgradnju teniske arene za potrebe “Srpska open” u Banjaluci, većinu ovlaštenja oko izgradnje memorijalnog kompleksa posvećenog stradalim Srbima Sarajevsko-romanijske regije prebacio na boračku organizaciju. Sve kako bi zaobišao Zakon o...

„SIMBIOZA“, NEZAKONITA GRADNJA, SUMNJIVE ZAMJENE ZEMLJIŠTA: Šta je obilježilo Stanivukovićev mandat

Mandat Draška Stanivukovića sasvim sigurno obilježilo je trošenje miliona maraka iz budžeta na razne infrastrukturne projekte, čiju realizaciju su pratile brojne neregularnosti. BANJALUKA – Nema političkog revanšizma, nema stranačkog zapošljavanja, transparentna Gradska uprava, dosljedno poštovanje zakona, izgradnja gradske bolnice, samo...

OTMICE, ZLOUPOTREBE POLOŽAJA, TUČE: Pritvorenici, osuđenici i optuženici ponovo su kandidati za načelnike

Predizborna kampanja zvanično je počela. Veliki broj aktuelnih načelnika i gradonačelnika bosanskohercegovačkih općina i gradova, kao i kandidata na predstojećim izborima, dovodili su se ili se dovode u vezu s određenim nezakonitim radnjama. Između desetina imena, Žurnal izdvaja neka od njih.