HomeRSBilećaVuković tvrdi da...

Vuković tvrdi da je zbog poziva i poruka novinarke “Direkta” imao glavobolju i nesanicu

U nastavku suđenja pred Osnovnim sudom u Trebinju, u prekršajnom predmetu protiv Ljuba Vukovića, u kojem je oštećena novinarka “Direkt” portala Jelena Denda Borjan, nastavljeno je svjedočenje okrivljenog  i Odbrana je iznijela završne riječi. 

Vuković je rekao da je bio uznemiren upornim pozivima i porukama novinarke. 

Čitajte još: Odbrana tvrdi: Novinarka “Direkta” uznemiravala Ljuba Vukovića

“Osjećao sam se nelagodno, sa nekakvim nesanicama i glavoboljama i shvatio sam da je to provokacija lične prirode i miješanje u moj lični život”, kazao je okrivljeni Vuković. 

Na pitanje svog advokata Jugoslava Milanovića da li je bio uvrijeđen time što je Denda Borjan došla do njegovog privatnog broja, Vuković je kazao da jeste i da je u pitanju bezobzirno ponašanje novinarke. 

On je naveo da na prvi poziv nije odgovorio te da to ne bi učinio ni drugi put da je znao da ga poziva novinarka Denda Borjan. 

Inače, Denda Borjan je Vukovića prijavila u novembru 2021. godine zbog uznemirujućih SMS poruka koje je dobila sa njegovog telefonskog broja.

Na pitanje da li se sjeća da li je Dendi Borjan slao još neke poruke, Vuković je rekao da se sjeća i da je nakon poruke, u kojoj ga je novinarka pitala hoće li da ga prijavi policiji, on odgovorio “porukom neodređenog sadržaja” i da je “bezveze tipkao”, jer je bio uznemiren zbog njenih upornih poziva. 

On je rekao da sadržaj poruke “sipulamatuki” ništa ne znači i da svako može da je tumači kako želi te citirao Vuka Stefanovića Karadžića: “Piši kao što govoriš, čitaj kako je napisano”. 

U završnim riječima Vukovićeva Odbrana je navela da je prekršajni postupak trebalo da bude vođen protiv novinarke Dende Borjan, jer je, kako tvrdi, na nezakonit način od anonimnog izvora došla do telefonskog broja Ljuba Vukovića. 

Takođe, ustvrdili su da je novinarka narušila privatnost okrivljenog. 

“… Ona upućuje prijetnje da će ga prijaviti policiji zato što neće da razgovara sa njom, jer neće da komentariše privatnu tužbu”, naveo je advokat Milanović. 

On je dodao da je novinarka izašla iz profesionalnih okvira u cilju, kako je rekao, dobijanja ekskluzivnog intervjua i povećanja čitanosti portala te sticanja, na taj način, i materijalne koristi. 

Odbrana nadalje navodi da je novinarka Denda Borjan sebe precijenila kao novinarsku veličinu, jer je u svom svjedočenju rekla da je njen cilj bio da Vukoviću da priliku da se oglasi. 

“Nije jasno kako se taj svjedok umislio da neko od nje nešto traži, a ona je ta koja agresivnim ponašanjem ugrožava privatnost mog branjenika”, rekao je advokat. 

Odbrana je zaključila da poruke koje je Vuković slao novinarki ne predstavljaju takvu prijetnju da bi zbog toga bio prijavljen policiji. 

U djelu koje se Vukoviću stavlja na teret nema elemenata javnosti i u postupku nije dokazano da je Vuković počinio prekšaj, smatra Odbrana. Advokat Jugoslav Milanović zatražio je da se okrivljeni oslobodi odgovornosti.

Stranke u postupku će naknadno biti obavještene o odluci sudije Dragana Puzića.

Nastavite čitati:

TREBINJE: Afere vlasti u medijskim napisima i u ladicama tužilaštva

Posljednji četvorogodišnji mandat aktuelne gradske vlasti u Trebinju obilježile su brojne afere, neke od njih završile su na sudu, neke u vidu krivičnih prijava čekaju svoj red u ladicama Okružnog javnog tužilaštva u ovom gradu. Neke su samo ostale...

KORAĆEV “APIS” JEDINI PONUĐAČ: Porodična firma SNSD-ovog odborničkog kandidata dobila milionski posao na izgradnji bolnice u Trebinju

Preduzeće „Apis“ iz Trebinja dobilo je posao infrastrukturnog opremanja nove bolnice u ovom gradu, čija je vrijednost gotovo milion maraka bez PDV-a. U pitanju je porodična firma SNSD-ovog kandidata za odbornika na predstojećim lokalnim izborima Nikole Koraća. 

NENAJAVLJENA SEČA STABALA U CENTRU GRADA: U Gacku na kaubojski način

Bez obaveštenja javnosti, juče ujutru je blokirana glavna ulica u Gacku. Iz kamiona su izašli radnici naoružani motornim testerama i počeli da obaraju stabla. Građani su bespomoćno, sa užasom u očima, posmatrali ubistvo drveća.