HomeRSIstočna IlidžaPonovo prekinuta sjednica...

Ponovo prekinuta sjednica SO Istočna Ilidža – poigravanje sa povjerenjem građana?!

Nastavak prve redovne sjednice Skupštine opštine Istočna Ilidža koja je prije sedam dana prekinuta prije tačke dnevnog reda koja se odnosi na izbor odbornika za Skupštinu Grada Istočno Sarajevo, bio je zakazan za danas. Međutim, klub odbornika SDS- a ponovo je zatražio odlaganje sjednice.

“Tražili smo odgodu na sedam dana zbog usaglašavanja naših lista”, kratko je novinarima odgovorio Goran Šehovac predsjednik Kluba odbornika SDS-a u SO Istočna Ilidža.

Opozicija predvođena SNSD-om ovakve odluke skupštinske većine naziva bahaćenjem.

“Hoće da dobiju na vremenu da probaju kupiti nekog odbornika za Skupštinu Grada, ali u tome neće uspjeti“, ističe Vladimir Ćosović predsjednik Kluba odbornika SNSD- a.

Kako je još uvijek aktuelna priča oko formiranja skupštinske većine u gradu Istočno Sarajevo, pojedini odbornici u neformalnom razgovoru navode da se čeka zasijedanje Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo i pravac političkog djelovanja DNS- a, kako bi se nastavile kalkulacije i borba za svakog odbornika. 

Biljana Ristić, šef Kluba odbornika DNS-a, ponovno odlaganje sjednice smatra neodgovornim ponašanjem,  kako prema odbornicima, tako i prema građanima Istočne Ilidže. A DNS će, po svemu sudeći, u skupštinskim klupama u Istočnoj Ilidži djelovati samostalno.

“Glasamo samo za ono što je dobro za naše građane”, ističe Ristić.

Žrtve ovakvog (ne)rada odbornika u Skupštini opštine Istočna Ilidža najviše su građani koji zbog političkih interesa ostaju uskraćeni za odluke koje se tiču razvoja opštine.

Podsjećamo da je i krajem proteklog mandata rad Skupštine opštine bio neefikasan, prije svega zbog političkih  neslaganja načelnika opštine (SDS) i tadašnje skupštinske većine predvođene SNSD-om. Tako su mnogi projekti, poput izgradnje mosta u Vojkovićima, izgradnje zgrade Gimnazije i mnogi drugi još uvijek samo neispunjena obećanja.

Autor: Sanja Vasković

Nastavite čitati:

Po uzoru na republičku i lokalnu vlast u Banjaluci: Ćosićeve mahinacije sa Zakonom o javnim nabavkama

Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva, je po uzoru na izgradnju teniske arene za potrebe “Srpska open” u Banjaluci, većinu ovlaštenja oko izgradnje memorijalnog kompleksa posvećenog stradalim Srbima Sarajevsko-romanijske regije prebacio na boračku organizaciju. Sve kako bi zaobišao Zakon o...

PRIVREDA UNIŠTENA: Od izgradnje zgrada u Istočnom Novom Sarajevu korist imaju samo investitori

Načelnik Istočnog Novog Sarajeva Jovan Katić produžena je ruka vladajućih koji odlukama pogoduju investitorima koji grade stambene objekte na prostoru ove opštine. Nezakonite izmjene regulacionih planova, nedovršeni projekti, tenderi prijateljskim firmama, netransparentnost te obračuni sa onim koji su se...

Opština Pale i Grad Istočno Sarajevo duguju stipendije studentima

Problem sa kojim se susreće veliki broj studenata u Istočnom Sarajevu je neredovno plaćanje stipendija. Nije rijedak slučaj ni...