Homespin-infoZašto građani opštine...

Zašto građani opštine Višegrad ne mogu sklopiti brak?

 Opština Višegrad jedina je lokalna zajednica u Republici Srpskoj koja ni šest mjeseci nakon lokalnih izbora nema usvojen budžet. Iako načelnik opštine Mladen Đurević ima zakonsku obavezu da predloži nacrt i prijedlog budžeta i pošalje ga Skupštini opštine na usvajanje, on to još uvijek nije učinio u zakonski predviđenom roku zbog čega ovoj opštini prijeti potpuna blokada.

Ovakvo nefuncionisanje opštinskih organa ostavlja brojne posljedice na svakodnevni život građana. Studenti su bez stipendija, a brojne organizacije i udruženja, kao i sportski kolektivi ostaće bez sredstava opštine koja pomažu njihov rad.

Osim toga, načelnik je propustio predložiti odbornike koji prisustvuju zaključenju braka tako da svi oni koji žele da sklope brak u Višegradu- nisu u mogućnosti!

Rješenje je odlazak u susjedne opštine, ili prolongiranje vjenčanja do vremena kada će se različite političke opcije u Višegradu usaglasiti i shvatiti da rade za dorobit građana i konačno omogućiti normalno funkcionisanje same opštine, što, kako vidimo, utiče i na formiranje bračne zajednice i porodice kao osnove društva.

Autor: Sanja Vasković

 

Nastavite čitati:

PRIVREDA UNIŠTENA: Od izgradnje zgrada u Istočnom Novom Sarajevu korist imaju samo investitori

Načelnik Istočnog Novog Sarajeva Jovan Katić produžena je ruka vladajućih koji odlukama pogoduju investitorima koji grade stambene objekte na prostoru ove opštine. Nezakonite izmjene regulacionih planova, nedovršeni projekti, tenderi prijateljskim firmama, netransparentnost te obračuni sa onim koji su se...

Opština Pale i Grad Istočno Sarajevo duguju stipendije studentima

Problem sa kojim se susreće veliki broj studenata u Istočnom Sarajevu je neredovno plaćanje stipendija. Nije rijedak slučaj ni...

Štiti li Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu funkcionere, načelnika Jovana Katića i Boška Jugovića?

Iz Policijske uprave Istočno Novo Sarajevo prije par dana za SPIN Info potvrdili su da je još u martu ove godine prijava protiv načelnika Opštine Istočno Novo Sarajevo Jovana Katića proslijeđena nadležnom tužilaštvu. No, tužilaštvo ćuti. Javnost ne zna ni šta je sa prijavom protiv načelnika Pala Boška Jugovića.