HomeRSBileća“Demanti” Ljuba Vukovića...

“Demanti” Ljuba Vukovića – pametni telefoni i lažni izgovori

Na mejl adresu naše redakcije i drugih medija, sinoć je stigao „demanti“ Ljuba Vukovića na navode koje smo iznijeli u tekstu “Uznemirujući SMS-ovi novinarki “Direkta” sa telefonskog broja Ljuba Vukovića“. Njegov sadržaj objavljujemo prvenstveno kao slikovit prikaz stanja stvari u našem društvu.

Ljubo Vuković (FOTO: Direkt)

Krenimo redom.

Povodom poziva koji je naša novinarka uputila Vukoviću kako bi dobila komentar na temu svog članka, Vuković u „demantiju“ navodi da „nije tražio da ona objavljuje bilo šta u vezi njega“, a „pogotovo ne da mu ona daje priliku“ da iznese svoj stav, jer sa njom „ne kontaktira više godina“. Kao dugogodišnji odbornik SNSD-a u bilećkoj Skupštini Vuković je do sada morao da nauči da su mediji tu da propituju njega o temama koje su značajne za javnost, a ne da on traži od medija da se bave temama koje on smatra bitnim. Činjenica da ga je naša novinarka pozvala za komentar, u stvari, samo je dodatni dokaz da je prema njemu postupila korektno i profesionalno.

Vuković tvrdi da je još davno „prekinuo sve kontakte“ sa našom novinarkom, jer ga je „tajno i nedozvoljeno snimala, a onda objavila taj snimak“, što je, najblaže rečeno, neistina, za šta imamo i svjedoke. Vuković je ove optužbe prvi put iznio prije nekoliko godina kada, takođe, nije bio zadovoljan temom koju je naša novinarka radila. Ona ga je tada pozvala da se suoče na sudu i da dokaže da je sniman tajno, ali Vuković to nikada nije uradio. Osim toga, Vuković sa našom novinarkom ni prije, ni nakon toga nije ni imao nikakve kontakte, već mu je pitanja upućivala isključivo na pres konferencijama prilikom održavanja lokalne Skupštine.

Dalje, Vuković tvrdi da ga je naša novinarka, prije objave teksta o Čomiću, uporno pozivala i da mu je, kada se javio, rekla da radi temu o Čomiću te da je on odbio razgovor, a ona nastavila da ga „uznemirava“ tako što mu je poslala SMS sadržaja: „Hoćete li komentarisati tužbu protiv Čomića?“. Istina je da Vuković novinarki našeg portala nije ni dozvolio da mu kaže šta je povod poziva, a da je ona postupila profesionalno i SMS-om ga uputila u temu kako bi mu dala priliku da se predomisli u vezi sa svojom izjavom. Vuković bi morao da zna da je kao javni funkcioner dužan da bude dostupan javnosti i da se prilika da kažete svoj stav nikako ne može nazvati uznemiravanjem, naprotiv.

Nastavak Vukovićevog „demantija“, potom, postaje sve zanimljiviji. Naime, novinarka mu je poruku poslala oko podneva, prije objave članka o Čomiću. Članak je objavljen oko 14 časova, a Vuković kaže da je o novinarkinom SMS-u razmišljao do 16h popodne, pa je odlučio da joj tada odgovori sa: „Kako imaš obraza da mi se obraćaš i da me zoveš, sram da te bude, lažljivico jedna!!!“. Vuković je u „demantiju“ prenebregao činjenicu da mu je novinarka odmah odgovorila sa: „Hoćete li da Vas prijavim policiji“, već tvrdi da je ona taj odgovor poslala u popodnevnim časovima i tako „nastavila da ga uznemirava“. Zatim tvrdi da je on ovaj SMS pročitao „nakon izvjesnog vremena“ i da ga je „prijetnja policijom uznemirila“, pa je „stisnuo tipkovnicu telefona, otkucao desetak/dvanaes (sic!) slova i bacio telefon“. Kasnije je, kaže Vuković u zanimljivom izlaganju, vidio da je novinarki otišla „nekakva nedefinisana poruka koja nema nikakav sadržaj, niti značenje, niti oblik riječi, dakle, jedna riječ sa 12 slova koja ništa ne znači“. Ispostavlja se  da su poruke koje Vukovićev telefon sam sastavlja i šalje smislenije od većine stvari napisanih u “demantiju” njegovog vlasnika.

Vuković je prećutao da je njegov telefon za nekoliko minuta uspio sam da iskopira i ponovo novinarki pošalje tu istu dvanaestoslovnu poruku. Takođe, on novinarku poziva da „ako može da dešifruje, oblikuje i protumači“ tu poruku, da je i objavi. Mi ga pitamo: „Ako poruka nema sadržaj, značenje i oblik riječi, zašto je, onda, Vi niste objavili, već ste je prećutali?“.

Dalje, pozivajući se na politički aktivizam člana porodice naše novinarke, Vuković pokušava da diskredituje njen rad i objektivnost, gurajući je u političke krugove kojima ne pripada.

Poražavajuće je da Ljubo Vuković, kao javni funkcioner i osoba koja je u sedmoj deceniji života, sa dugogodišnjim političkim iskustvom, nije spreman da prihvati odgovornost za svoje postupke, već ih pripisuje svom telefonu koji „sam šalje poruke“. Da ne zna šta je pojam odgovornost, Vuković je pokazao mnogo puta. Tako je bilo i kada je naš portal objavio dokaze da je Vuković kao javni funkcioner zloupotrebljavao svoj položaj koristeći opštinski budžet za plaćanje svojih telefonskih računa. Umjesto da podnese ostavku, Vuković je ostao u skupštinskim klupama. On se i tada neprimjerenim rječnikom obrušio na našu novinarku o čemu svjedoči i video:

Vuković navodi i da će se zbog „nedoličnog i uznemirujućeg ponašanja“ naše novinarke obratiti nadležnim organima. Ima našu podršku u tome! Uostalom, i ovaj „demanti“ biće priložen kao dokaz u postupku koji će se uskoro naći pred sudom nakon naše prijave protiv Vukovića.

Za kraj, naša poruka svim javnim funkcionerima ostaje ista: „Svako ko umjesto argumentima i dokazima, odgovara ličnim napadima, uvredama i pokušajima diskreditacije, neznalica je i kukavica. Ako ste nezadovoljni radom slobodnih i profesionalnih novinara, onda ne radite dobro posao za koji ste izabrani!“

Cijeli “demanti” Ljuba Vukovića možete pročitati OVDJE.

Nastavite čitati:

TREBINJE: Afere vlasti u medijskim napisima i u ladicama tužilaštva

Posljednji četvorogodišnji mandat aktuelne gradske vlasti u Trebinju obilježile su brojne afere, neke od njih završile su na sudu, neke u vidu krivičnih prijava čekaju svoj red u ladicama Okružnog javnog tužilaštva u ovom gradu. Neke su samo ostale...

KORAĆEV “APIS” JEDINI PONUĐAČ: Porodična firma SNSD-ovog odborničkog kandidata dobila milionski posao na izgradnji bolnice u Trebinju

Preduzeće „Apis“ iz Trebinja dobilo je posao infrastrukturnog opremanja nove bolnice u ovom gradu, čija je vrijednost gotovo milion maraka bez PDV-a. U pitanju je porodična firma SNSD-ovog kandidata za odbornika na predstojećim lokalnim izborima Nikole Koraća. 

NENAJAVLJENA SEČA STABALA U CENTRU GRADA: U Gacku na kaubojski način

Bez obaveštenja javnosti, juče ujutru je blokirana glavna ulica u Gacku. Iz kamiona su izašli radnici naoružani motornim testerama i počeli da obaraju stabla. Građani su bespomoćno, sa užasom u očima, posmatrali ubistvo drveća.