HomegerilainfoIgokea apsolutni miljenik...

Igokea apsolutni miljenik Laktaša

Igokea apsolutni miljenik Laktaša


Objavljeno 25/02/2021

Košarkaški klub Igokea iz Aleksandrovca suvereno vlada košarkom Republike Srpske i nema gotovo nikakvu konkurenciju, od momenta kada je uništen banjalučki Borac koji je prije pojave Igokee igrao evropska takmičenja.

Borac je nakon dolaska na vlast Milorada Dodika i paralelnog rasta Igokee jedno vrijeme bio konkurent i rival klubu iz Aleksandrovca.

Banjalučki Borac danas igra nižerazredno takmičenje i daleko je od bilo kakvog uticaja na košarku u Republici Srpskoj (napravljen je još jedan Borac koji igra Premijer ligu BiH i ABA 2 ligu i koji je partner K.K. Igokea).

– tekst se nastavlja ispod oglasa-


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Izvori Gerila.info iz Laktaša tvrde da ovaj košarkaški klub ima apsolutno privilegovan status u ovoj opštini u odnosu na ostale laktaške klubove.

Igokea gotovo jedina (ne i formalno) ima pravo na korištenje dvorane u Laktašima (ubjedljivo najveći broj termina za treninge i medicinske usluge) što jeste donekle razumljivo, s obzirom da taj klub jeste najuspješniji laktaški sportski kolektiv i da igra najbolje regionalno takmičenje kao i FIBA ligu šampiona, ali ostali klubovi usluge opštinske dvorane dobijaju na kašičicu.

Igokea, inače, ima svoju dvoranu u Aleksandrovcu u kojoj je igrala utakmice prije gradnje dvorane u Laktašima.

Programom finansiranja sporta i fizičke kulture opštine Laktaši za 2021. godinu košarkaški klub Igokea je na vrhu liste sportskih kolektiva iz Laktaša po visini iznosa koji dobijaju iz budžeta opštine.

Ukupno je iz budžeta za sporstke klubove predviđeno 155 000 maraka od čega Igokea dobija 25.000 maraka.

“Ne radi se tu o velikim sredstvima ni ukupno ni pojedinačno i niko ne kaže da je Igokea dobila ogromna sredstva ali je jasno da su oni favorizovani pogotovo što ta sredstva njima i ne znače gotovo ništa dok se drugi klubovi bore za svaku marku…”, kaže izvor Gerila info koji ne želi da otkriva svoj identitet jer tvrdi da se svako drugačije mišljenje u ovoj opštini “kažnjava”.

Program finansiranja sporta i fizičke kulture opštine Laktaši za tekuću godinu

Javna ustanova Sportska dvorana Laktaši planom budžeta u 2021. godini imaće rashode u iznosu od 400 000 maraka a planirani rashod jednak je planiranim prihodima. Pravo korištenja sportske hale, Programom rada ove javne ustanove,  ima devet  sportskih klubova od kojih su tri sekcije Igokee, muška, ženska i veteranska.

zgrada kod stadiona F.K. Laktaši

K.K. Igokea je dobila na korištenje i sprat objekta Fudbalskog kluba Laktaši a iskorišten je za smještaj igrača tog košarkaškog kluba.

Iz opštine Laktaši nisu odgovorili na naša pitanja u vezi sa korištenjem dvorane, načinom finansiranja sportskih klubova i korištenja zgrade kod stadiona od strane K.K. Igokea. Na ista pitanja nam nisu odgovorili ni iz K.K. igokea.

Gerila info

 

Podijelite ovaj članak

Nastavite čitati:

Važnost opstanka malih stranaka u Republici Srpskoj: Raznolikost kao ključ demokratskog razvoja

Kako se približavaju lokalni izbori u Republici Srpskoj, politička scena sve više postaje arena za nekoliko velikih stranaka koje već imaju značajan uticaj na republičkom i lokalnom nivou. U ovakvom okruženju, male stranke suočavaju se s ozbiljnim izazovima, uključujući nedostatak sredstava, ograničenu medijsku zastupljenost i pritiske da se priklone većim, dominantnim političkim subjektima. Međutim, opstanak malih stranaka u Republici Srpskoj je od ključnog značaja za očuvanje političkog pluralizma i demokratskog društva.

Vlada RS pokrenula postupak dodjele koncesije za eksploataciju uglja u Bukovoj Kosi iako eksploatacija uveliko traje?!

CZŽS tužio Vladu RS zbog odluke da pokrene postupak dodjele koncesije za eksploataciju uglja firmi Drvo-Export u vlasništvu odbornika SNSD-a u SO Teslić Srđana Klječanina.