HomeRSBanja lukaNova afera u...

Nova afera u režiji bivše uprave Akvane: Košenje trave plaćali radniku iz „Toplane“, iako su imali svoje radnike i kosilice

Nova afera u režiji bivše uprave Akvane: Košenje trave plaćali radniku iz „Toplane“, iako su imali svoje radnike i kosilice


Objavljeno 12/03/2021

Banjalučko preduzeće Akvana nalazi se u dugu od oko 10 miliona KM, a svakim danom izlaze novi dokazi na koji način se gazdovalo ovom firmom.

Akvana Banjaluka

Gerila je došla u posjed nove dokumentacija koja otkriva kako su utrošene hiljade maraka novca građana u Javnom preduzeću „Akvana vodeni park“ d.o.o. Banjaluka.

Naime, usluge košenja godišnje su plaćane 2.400 maraka fizičkom licu koje je zaposleno u banjalučkoj Toplani.

– tekst se nastavlja ispod oglasa-


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

-Ovako se radilo godinama, a Mirku Filipoviću inače zaposlenom u banjalučkoj „Toplani“ plaćani su iznosi od po 800 maraka i to u više navrata tokom jedne sezone. Posebno je zanimljivo da je Filipoviću prošle godine isplaćeno u tri navrata po 800 maraka, te jednom 400 maraka za košenje travnate površine, iako se zna da je upravo prošla sezona bila najlošija zbog epidemioloških mjera i pandemije- izjavio je sagovornik Gerila.

Posebno je zanimljiv ugovor o djelu koji je sačinjen između JP „Akvana vodeni park“ d.o.o. Banjaluka i fizičkog lica Mirko Filipović, mehaničara alatnih mašina.

Tako se u članu 1. Ugovora Filipović obavezuje da vrši poslove održavanja zelenih površina (cca 27.000 kvadrata) za vrijeme pripreme i trajanja sezone kupanja na otvorenim bazenima vodenog parka.

Cijena usluge je feining po kvadratu.

Međutim u zapisniku je umjesto početno ugovorenih 27.000 kvadrata konstatovana nekoliko puta veća površina, pa je tako navedeno 80.000 kvadrata.

Na osnovu zapisnika, Filipoviću je u više navrata isplaćen iznos od po 800 maraka, a jednom 400 maraka. Ovi iznosi isplaćeni su prošle godine u vrijeme kada Akvana gotovo da i nije radila zbog pandemije virusa korona.

Isto fizičko lice Mirko Filipović navodi se i u dokumentaciji Akvane i prethodnih godina da je vršilo održavanje zelenih površina oko bazena u vodenom parku.

Gerila saznaje da je JP Akvana u vrijeme angažovanja Filipovića pored svojih radnika imala i skupocjene tzv. sjedeće kosilice, pa se sa razlogom postavlja pitanje zašto je bivša uprava na ovakav način trošila novac građana.

GERILA info

PROČITAJTE JOŠ: „Novoteks“ zbog milionskog duga zatražio prodaju imovine Akvane u Banjaluci

OZNAČEN:
Akvana, banjaluka, MISBIH

Podijelite ovaj članak

Nastavite čitati:

„SIMBIOZA“, NEZAKONITA GRADNJA, SUMNJIVE ZAMJENE ZEMLJIŠTA: Šta je obilježilo Stanivukovićev mandat

Mandat Draška Stanivukovića sasvim sigurno obilježilo je trošenje miliona maraka iz budžeta na razne infrastrukturne projekte, čiju realizaciju su pratile brojne neregularnosti. BANJALUKA – Nema političkog revanšizma, nema stranačkog zapošljavanja, transparentna Gradska uprava, dosljedno poštovanje zakona, izgradnja gradske bolnice, samo...

OTMICE, ZLOUPOTREBE POLOŽAJA, TUČE: Pritvorenici, osuđenici i optuženici ponovo su kandidati za načelnike

Predizborna kampanja zvanično je počela. Veliki broj aktuelnih načelnika i gradonačelnika bosanskohercegovačkih općina i gradova, kao i kandidata na predstojećim izborima, dovodili su se ili se dovode u vezu s određenim nezakonitim radnjama. Između desetina imena, Žurnal izdvaja neka od njih.

GRADSKI INŽENJERI OGORČENI: Stanivuković odustao od Grabovice, za šeficu imenovao Jelenu Kos

„Jedno od najvećih poniženja je imenovanje Jelene Kos za osobu koja istražuje kriminal u Gradskoj upravi. Ne zaslužuje ni da joj ime pišemo velikim slovom, jer je upetljana u najveće malverzacije i kriminalne radnje u doba svih prethodnih gradonačelnika. Većina milionskih ugovora nad kojima je bila nadzor završavala je aneksima u vidu nepredviđenih i dodatnih radova, koji su najčešće iznosili maksimalno dozvoljenih 20 odsto od vrijednosti osnovnog ugovra“, stoji u pismu koje je stiglo na adresu Žurnala.