Homegerilainfo“Bistrica od lignita”:...

“Bistrica od lignita”: Ko kopa po Republici Srpskoj? (VIDEO))

“Bistrica od lignita”: Ko kopa po Republici Srpskoj? (VIDEO))


Objavljeno 21/11/2023

Iskopavanja u Bistrici / FOTO: GERILA

Dok se javnost bavila Ustavnim sudom, Visokim predstavnikom, secesijom, Mađarima i svjetskom politikom Vlada je “prodala” Bistricu. 

Bez obzira što prijedorsko tužilaštvo radi po krivičnoj prijavi protiv NN lica zbog uzurpacije privatnog zemljišta i nelegalnih iskopavanja. 

Bez obzira na usvojene zaključke prijedorske lokalne skupštine kojima se traži da se privremeno odustane od namjere za otvaranjem rudnika u Bistrici.

Zvaničnici grada Prijedora kasnije su, doduše, povukli ručnu i prestali sa glasnim protivljenjem eksploataciji uglja u Bistrici.

– tekst se nastavlja ispod oglasa-


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Koncesiju je, uprkos upozorenju da se u posao ušlo mimo propisa i bez potrebnih dozvola, dobilo preduzeće Drvo-export iz Teslića.

Iz tog preduzeća nikada nisu odgovorili na pitanja Gerila info u vezi njihovih aktivnosti, namjera i posjedovanja potrebnih dozvola u vezi sa Bistricom.

Za neke medije su ranije rekli kako sve aktivnosti provode u skladu sa zakonom.

Na koji način su u kopanje u Bistrici, ali i Bukovoj Kosi uključeni pojedinci iz Srbije i da li je posao dogovoren na liniji Dodik-Vučić samo su neka od pitanja.

kopanje uglja u Bistrici/foto Gerila info

Ugalj iz Bistrice, inače, odvozi se u Srbiju.

U posao su uključene kompanije Inkop Ćuprija i Bowex iz Raške.

Ove firme dovode se u vezu sa Zvonkom Veselinovićem i Milanom Radojičićem, Srbima sa Kosova i Metohije a koji važe za neke od najmoćnijih ljudi povezanih sa SNS Aleksandra Vučića i Srpskom listom sa Kosova.

Obojica su na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država.

Ministar Petar Đokić, od prije nekoliko dana takođe član iste crne liste, nije pristao da na temu uglja govori za Gerila info.

Podijelite ovaj članak

Nastavite čitati:

Važnost opstanka malih stranaka u Republici Srpskoj: Raznolikost kao ključ demokratskog razvoja

Kako se približavaju lokalni izbori u Republici Srpskoj, politička scena sve više postaje arena za nekoliko velikih stranaka koje već imaju značajan uticaj na republičkom i lokalnom nivou. U ovakvom okruženju, male stranke suočavaju se s ozbiljnim izazovima, uključujući nedostatak sredstava, ograničenu medijsku zastupljenost i pritiske da se priklone većim, dominantnim političkim subjektima. Međutim, opstanak malih stranaka u Republici Srpskoj je od ključnog značaja za očuvanje političkog pluralizma i demokratskog društva.

Srpska plaća četvrt miliona KM skandalozne Pavlovićeve fotografije

Srpska plaća četvrt miliona KM skandalozne Pavlovićeve fotografije 02.11.2021. / 15:20 googletag.cmd.push(function(){googletag.display('ad-slot-11');}); PRIJEDOR – Procjenjuje se da bi predstojeći prijevremeni izbori u Prijedoru mogli koštati ukupno oko 235.000 maraka, što znači da će građani Republike Srpske Pavlovićeve skandalozne fotografije platiti oko četvrtine...

Funkcioner SNSD-a istovremeno odbornik, načelnik odjeljenja i direktor škole

PRIJEDOR – Aleksandar Milješić, dugogodišnji član SNSD-a iz Prijedora trenutno je direktor Srednjoškolskog centra, odbornik u Skupštini grada i vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije u tom gradu.