HomegerilainfoFilm “Posljednja žetva...

Film “Posljednja žetva u Bukovoj Kosi”: Da li je selo prodato zbog viših interesa? (VIDEO)

Film “Posljednja žetva u Bukovoj Kosi”: Da li je selo prodato zbog viših interesa? (VIDEO)

Ugalj iz Bistrice, a tako će biti i sa Bukovom kosom, odvozi se u Srbiju, a u posao su uključene kompanije koje se dovode u vezu sa Milanom Radojičićem i Zvonkom Veselinovićem, licima koji su blisku vlastima u Srbiji i predsjedniku Srbije i Aleksandru Vučiću.


Objavljeno 29/11/2023

Istraživanja na Bukovoj kosi / FOTO: GERILA

U Bistrici iskopavanje uglja uveliko traje. U Bukovoj Kosi, drugom prijedorskom selu, sa strepnjom čekaju da vide kakva će biti njihova sudbina. Investitor je isti, ugalj je isti, institucije su iste. Model je isti.

U Bukovoj Kosi, prijedorskom selu, čekaju da i u njihovo selo dođu mašine za kopanje uglja lignita. Za razliku od Bistrice u Bukovoj Kosi kopanje još nije počelo ali se mještani plaše istog scenarija. I oni su ko i mještani Bistrice upozoravali na kršenje propisa prilikom uvođenja investitora u posao ali uzalud. U Vladi Republike Srpske nisu naišli na razumjevanje.

Inače, ugalj iz Bistrice, a tako će biti i sa Bukovom kosom, odvozi se u Srbiju, a u posao su uključene kompanije koje se dovode u vezu sa Milanom Radojičićem i Zvonkom Veselinovićem, licima koji su blisku vlastima u Srbiji i predsjedniku Srbije i Aleksandru Vučiću.

Za Gerila info na pitanja o poslu u Bukovoj Kosi i Bistrici nisu odgovorili iz kabineta Milorada Dodika, Aleksandra Vučića, gradonačelnika Prijedora Slobodana Javora, kompanije koja je investitor… Razgovor za film je obećao ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić ali do tog razgovora ipak nije došlo. Pogledajte film o borbi i strahovima mještana ovog prijedorskog sela ali i o tišini iz institucija.

– tekst se nastavlja ispod oglasa-


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Podijelite ovaj članak

Nastavite čitati:

Važnost opstanka malih stranaka u Republici Srpskoj: Raznolikost kao ključ demokratskog razvoja

Kako se približavaju lokalni izbori u Republici Srpskoj, politička scena sve više postaje arena za nekoliko velikih stranaka koje već imaju značajan uticaj na republičkom i lokalnom nivou. U ovakvom okruženju, male stranke suočavaju se s ozbiljnim izazovima, uključujući nedostatak sredstava, ograničenu medijsku zastupljenost i pritiske da se priklone većim, dominantnim političkim subjektima. Međutim, opstanak malih stranaka u Republici Srpskoj je od ključnog značaja za očuvanje političkog pluralizma i demokratskog društva.

Srpska plaća četvrt miliona KM skandalozne Pavlovićeve fotografije

Srpska plaća četvrt miliona KM skandalozne Pavlovićeve fotografije 02.11.2021. / 15:20 googletag.cmd.push(function(){googletag.display('ad-slot-11');}); PRIJEDOR – Procjenjuje se da bi predstojeći prijevremeni izbori u Prijedoru mogli koštati ukupno oko 235.000 maraka, što znači da će građani Republike Srpske Pavlovićeve skandalozne fotografije platiti oko četvrtine...

Funkcioner SNSD-a istovremeno odbornik, načelnik odjeljenja i direktor škole

PRIJEDOR – Aleksandar Milješić, dugogodišnji član SNSD-a iz Prijedora trenutno je direktor Srednjoškolskog centra, odbornik u Skupštini grada i vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije u tom gradu.